INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Întăriri pentru Roberto Mancini înaintea barajelor pentru Mondial » 3 jucători, gata să fie naturalizați

Roberto Mancini
Roberto Mancini

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 19:47 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 20:25

Italia se pregătește de cele două baraje pentru accederea la Mondial după ce a terminat grupa C pe locul 2, în urma Elveției. 

Federația italiană vrea să-i ușureze misiunea selecționerului Roberto Mancini și este pe cale de a naturaliza 3 fotbaliști din Serie A, pe care antrenorul să-i poată folosi în meciurile din martie.

Este vorba despre 3 brazilieni: atacantul Joao Pedro la (Cagliari) și fundașii centrali Luis Felipe (Lazio) și Roger Ibanez (AS Roma). 

Toți aceștia au deja cetățenie italiană și posibilitatea ca ei să fie naturalizați pentru „Squadra Azzurra” este una foarte mare, anunțul fiind făcut chiar de președintele Federației, Gabriele Gravina.

„Italia este interesată de toți jucătorii care sunt eligibili pentru convocare. Acum încercăm să rezolvăm situația a trei jucători. Noi vom realiza această parte, iar selecționerul va decide apoi dacă îi va convoca sau nu”, a declarat Gravina, potrivit Football Italia.

12 echipe la baraj, doar 3 locuri la turneul final

Cele 12 formații calificate la baraj vor fi împărțite în două urne. Astfel, primul baraj se va disputa pe terenul capilor de serie. În al doilea meci de baraj, unde se vor afla câștigătoarele primei runde nu vor mai fi echipe favorite, iar toate formațiile vor fi în aceeași urnă.

Cum arată urnele la barajul pentru Mondial:

URNA A (capi de serie): Portugalia, Scoția, Italia, Rusia, Suedia și Țara Galilor 
URNA B: Turcia, Polonia, Macedonia de Nord, Ucraina, Austria și Cehia

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj va fi pe 26 noiembrie, la Zurich.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Un an de la dispariția lui Diego Maradona! » Leo Messi, mesaj emoționant: „Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea vorbind la TV”

Acord! Manchester United a găsit noul manager » Cine este alesul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
maistorkokir
maistorkokir  •  25 Noiembrie 2021, 21:25

Nu trebe sa surprinda, in realitate multi dintre locuitorii Braziliei, au origini Italiene sau Siciliene mai concret. Sao Paolo e orasul cu o imensa minoritate italiana. De fapt, limba portugheza vorbita in Brazilia, difera atat de mult de portugheza originala vorbita in Portugalia, in primul rand datorita influientei limbii italiene.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează