INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Un an de la dispariția lui Diego Maradona! » Leo Messi, mesaj emoționant: „Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea vorbind la TV”

Leo Messi și Diego Maradona 
Foto: Imago
Leo Messi și Diego Maradona Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 25 noiembrie 2021 17:58 / Actualizat joi, 25 noiembrie 2021 18:39

Astăzi, 25 noiembrie, se împlinește un an de la decesul lui Diego Maradona, care a șocat lumea fotbalului.

Leo Messi (24 de ani), a vorbit despre Maradona într-un interviu acordat spaniolilor de la Marca, în care vedeta lui PSG dezvăluie că încă nu îi vină să creadă că Diego nu mai este printre noi.

Dezvăluire suprinzătoare din Argentina: „Maradona a fost îngropat fără inimă pentru a nu-i fi furată”
INEDIT
Dezvăluire suprinzătoare din Argentina: „Maradona a fost îngropat fără inimă pentru a nu-i fi furată”

„Mi se pare incredibil că a trecut un an de când nu mai este, iar acum, Argentina, după atât de mulți ani, este din nou campioană. E un sentiment ciudat. Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea la TV oferind un interviu sau dându-și cu părerea despre ceva. 

A trecut mult timp, dar pare că ieri s-a întâmplat. Voi păstra întotdeauna cele mai frumoase amintiri despre el”, a declarat Messi.

Un an de la moartea lui Maradona

Pe 25 noiembrie 2020, „El Diez” s-a ridicat din pat în jurul orei 10, a luat micul dejun și a făcut câțiva pași prin cameră. Arăta palid și se plângea că îi e frig. De aceea s-a întors să se mai odihnească, așa cum proceda înaintea prânzului, când trebuia să ia medicamentele. 

Infirmiera de la Swiss Médica i le-a dat la 12, dar Maradona nu a reacționat și s-a declanșat panica. Era decompensat și leșinat. Resuscitarea n-a dat rezultat, așa că a sunat la salvare. Cinci ambulanțe au venit în mare grabă. Nici paramedicii nu au mai putut face nimic. Inima „decarului" suprem refuza să mai bată! 

S-a stins în pace și n-a apucat să-și adio de la fetele dragi, Dalma, Gianinna și Jana, ce locuiesc în Capitală. Geniul fotbalului s-a ridicat la îngeri 60 de ani.

Diego Maradona, un gigant al fotbalului

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).

Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile

Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona

- Diego Maradona

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Trei nume legendare din fotbalul mondial explică de ce PSG nu poate câștiga Liga Campionilor: „Pochettino trebuie să plece mâine!”/ „N-am văzut în viața mea așa ceva”

E tot mai aproape! PSG și Zidane negociază de mai multe săptămâni!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  25 Noiembrie 2021, 19:03

Nu stiu daca Messi are canalul Iadul TV in grila de programe, ca Maradona e in direct acolo in fiecare zi...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează