INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Președintele lui Mircea Lucescu îi atacă pe cei care se gândesc la campionat

Igor Surkis și Mircea Lucescu
Igor Surkis și Mircea Lucescu

Articol de - Publicat marti, 05 aprilie 2022 12:50 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 16:04

Igor Surkis (63 de ani), președintele lui Dinamo Kiev, refuză orice discuție legată de titlul pe care l-ar putea câștiga echipa lui Mircea Lucescu, în condițiile în care, foarte probabil, campionatul Ucrainei nu va fi reluat.

De curând, site-ul ucrainean Sport Arena analiza cine ar putea câștiga titlul, campionatul urmând să fie aproape sigur suspendat definitiv. Susținea că, dacă se va ține cont de rezultatele înregistrate la jumătatea sezonului, opțiune acceptată de majoritatea cluburilor locale, Dinamo Kiev va fi numărul 1. Chiar dacă Șahtior era lider (cu două puncte avans) în momentul când s-a întrerupt competiția. 

Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”
Război în Ucraina
Mărturii cutremurătoare ale fotbalistului ucrainean din Serie A: „Mi-au împușcat prietenul, iar pe iubita lui au sechestrat-o 3 ore”

Igor Surkis: „E o blasfemie să vorbești acum de clasamente” 

Într-o perioadă în care se descoperă tot mai mult atrocitățile soldaților ruși în războiul din Ucraina, sute de cadavre fiind lăsate pe stradă după masacrele de la Bucea, Irpin și Hostomel, în apropierea Capitalei, Igor Surkis nu vrea să comenteze soarta întrecerii interne. 

E complet nepotrivit să începi în asemenea momente o discuție despre cine ocupă nu știu ce loc în campionatul neterminat. Cum în fiecare zi mor copii nevinovați, mame, bătrâni, e chiar o blasfemie”, a declarat președintele lui Dinamo Kiev pentru Tribuna.com. 

„Acest război, pornit de niște neoameni, face în fiecare minut alte victime și ne distruge țara. Astfel că fiecare dintre noi trebuie să protejăm Ucraina. Campionatul a fost suspendat și e greu de crezut că va mai putea fi încheiat în viitorul apropiat. Cluburile se confruntă cu probleme complet diferite, locul din clasament fiind ultimul lucru care contează. Avem toți o singură misiune, să salvăm Ucraina!”, a mai spus Surkis. 

Planuri mari la CFR Cluj cu stadionul din Gruia: „Am discutat deja cu o firmă din străinătate”
CFR CLUJ
Planuri mari la CFR Cluj cu stadionul din Gruia: „Am discutat deja cu o firmă din străinătate”

Igor Surkis: „Cum să accepți un premiu decis în birouri?” 

Președintele lui Dinamo Kiev a completat: „Nu ne putem gândi la medalii acum. Nici nu-mi imaginez o persoană normală, cu moralitate, acceptând un premiu decis în birouri sau de nu știu ce sondaj. Cum să fie posibil? Sunt sigur că nu sunt asemenea oameni în echipa noastră. Sper că așa se întâmplă la toate grupările". 

Oficialul alb-albastru susține că „este o altă discuție cum să păstrăm fotbalul în timpul războiului, cum să-i ajutăm pe cei care apără țara, pe numeroșii refugiați sau pe familiile victimelor agresiunii. Asta face în fiecare zi. După război, ne vom gândi și la campionatul neterminat. Toți împreună, cluburi, federație, ligă, fani, jurnaliști”. 

Igor Surkis: „Nu vindem niciun jucător ucrainean” 

După ce toți străinii au părăsit țara, găsindu-și cluburi noi, cei mai mulți sub formă de împrumut, până la sfârșitul sezonului, jucătorii ucraineni ai lui Dinamo Kiev au venit la București, antrenându-se la Snagov pentru turneul european de amicale. O pregătire și pentru națională, înaintea barajului pentru CM 2022 din iunie, cu Scoția. 

Igor Surkis a dezmințit că plănuiește să-i cedeze pe alb-albaștri la alte cluburi până joi, data limită impusă de FIFA: „Nu vindem niciun jucător ucrainean în această perioadă de transferuri. Vom discuta la vară”. Spre deosebire de majoritatea cluburilor locale, Dinamo Kiev continuă să-și plătească fotbaliștii.

VIDEO. Emil Caras, secundul celor de la Dinamo Kiev: „Trăim de la o zi la alta, nu ne putem gândi la viitorul clubului”

Citește și:

6 români în TOP 100 cei mai talentați tineri fotbaliști ai Europei » Clasare surprinzătoare pentru Tavi Popescu

Strigătul unei legende: „Rapid nu că m-a uitat, m-a aruncat!” » Soția acuză: „Habar n-aveau că mai trăiește, credeau că e o glumă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează