INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

Împăratul Carlo Ancelotti. Superantrenorul care aproape dispăruse la Everton a renăscut la Real Madrid: 4 trofee și 3 recorduri în 8 luni!

Articol de - Publicat joi, 11 august 2022 13:07 / Actualizat joi, 11 august 2022 13:39

Carlo Ancelotti e antrenorul antrenorilor. La 63 de ani, a 4-a Supercupă cucerită, victorie cu Real Madrid în fața lui Eintracht, 2-0 la Helsinki. Italianul are 4 trofee în ultimele 8 luni la Real, mai multe decât câștigase între 2016 și 2021.

Anul trecut, în primăvară, Carlo Ancelotti părea uitat, pierdut, undeva la mijlocul clasamentului din Premier League, cu o echipă prea mică pentru marea performanță. Locul 10 cu Everton, după 12, sezonul precedent. Era prea puțin pentru el. 

Și Napoli fusese prea puțin, mai înainte, tot fără trofee, un an și jumătate de încercări nereușite. Poziția secundă în Serie A nu se premiază. 

Dan Nistor, omul toxic din vestiar
EDITORIAL
Dan Nistor, omul toxic din vestiar

Carlo Ancelotti - Real Madrid, duetul învingător 

Don Carlo Ancelotti avea nevoie de o provocare, de un club de altă anvergură, care să-l susțină, și de jucători cu care să se bată pentru victorii, pentru cupe. Să învingă. 

Nu putea fi o variantă mai bună decât Madridul. Real și Ancelotti, două nume uriașe în căutarea succesului. Ideea lui Florentino Pérez de a miza pe Carlo și dorința lui Carlo de a reveni în vârf s-au împletit perfect. 

Din ianuarie, în numai opt luni, duetul Ancelotti-Real a câștigat, pe rând, Supercupa Spaniei, titlul în LaLiga, Champions și Supercupa Europei. Patru trofee, mai multe decât cucerise italianul între 2016 și 2021, cu Bayern, Napoli și Everton (trei, toate în Germania). 

Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei // foto: Imago
Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei // foto: Guliver/gettyimages
Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei // foto: Guliver/gettyimages
Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei // foto: Guliver/gettyimages
Real Madrid - Eintracht Frankfurt, Supercupa Europei // foto: Guliver/gettyimages
+10 FOTO

Carlo Ancelotti, omul-record 

Recordurile s-au înlănțuit pentru peninsularul în vârstă de 63 de ani: 

  • Primul antrenor campion în toate cele cinci mari ligi ale Europei. 
  • Primul antrenor de patru ori învingător în Champions League.
  • Primul antrenor cu patru succese în Supercupa continentală. Omul-record, regele antrenorilor europeni, are astăzi zece trofee internaționale. "Merită nota 10", a titrat Gazzetta dello Sport pe copertă. 

Sprint blanco spre trofeul 100 

Ancelotti i-a oferit Madridului al 35-lea titlu în LaLiga, a 14-a cupă cu urechi mari de Champions, a 12-a Supercupă a Spaniei și a 5-a Supercupă a Europei (pe primul loc, la egalitate cu Barcelona și Milan). Real a ajuns la 98 de trofee. Cu extraordinarul tehnician italian, va atinge aproape sigur 100. 

23 de trofeea câștigat Carlo Ancelotti în cariera de antrenor, începută în urmă cu 27 de ani, la Reggiana

Trofeele lui Carlo Ancelotti 

  • 5 titluri de campion* 
  • 4 Ligi ale Campionilor 
  • 4 Supercupe ale Europei 
  • 2 Mondiale ale Cluburilor 
  • 2 Supercupe ale Germaniei 
  • 1 Cupă a Italiei 
  • 1 Supercupă a Italiei 
  • 1 Cupă a Angliei 
  • 1 Supercupă a Angliei 
  • 1 Cupă a Spaniei 
  • 1 Supercupă a Spaniei 

    *Titluri cucerite cu Milan, Chelsea, PSG, Bayern și Real.

Karim Benzema e foarte important, liderul echipei. Dacă am ajuns aici, e meritul lui, în mare parte, pentru că a înscris multe goluri. A încheiat sezonul trecut marcând și îl începe pe acesta la fel. Acum, Balonul de Aur. Din perspectiva mea, nimeni nu se îndoiește că el va cuceri trofeul
- Carlo Ancelotti, antrenor Real 

Casemiro MVP 

Chiar dacă a înscris, Karim Benzema nu a fost el ales cel mai bun jucător al Supercupei de la Helsinki. Nici „regizorul" Modrici, nici cel care nu greșește nicio pasă, Kroos. Brazilianul Casemiro, „închizătorul" Madridului, jucătorul ce trece de multe ori aproape nevăzut în supertrupa spaniolă, a fost MVP. „A dat echilibru echipei sale în ofensivă. A câștigat duelurile într-o zonă foarte importantă a terenului, oferind sprijin fundașilor centrali. Și are pasă decisivă la golul 1-0", a explicat Comisia Tehnică UEFA. 

Debutul noilor sosiți 

Real a făcut doar două transferuri în această vară. Francezul Aurélien Tchouaméni, 22 de ani, mijlocașul central adus de la Monaco pentru 80 de milioane de euro, cel mai scump jucător achiziționat în mercato 2022, și germanul Antonio Rüdiger, stoperul sosit gratis după ce a încheiat contractul cu Chelsea. Amândoi au debutat oficial miercuri seară, în Supercupă. În același minut, 85.

Citește și: 

Gigi Becali, despre șansele finului Rădoi la debutul la Craiova: „Spun ce cred. Te distruge, e prea mare diferența!”

Zi cu 70.000 de spectatori pe stadioanele din România » Cum se împart fanii, diseară, pe axa București - Craiova - Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  11 August 2022, 14:31
Postat de maradona79 pe 11 August 2022, 13:49

Degeaba daca n-a iesit niciodata campion cu fecesebe in mamaliga. Nu stiu insa cum s-ar adapta la stilul lui Gigi care i-ar transmite titularii pe foaie si schimbarile prin telefon.

la fcsb, poti sa ii pui pe Ancelotti, Guardiola si Klopp la un loc....gigi si mimi, rezolva ei sa ramana pe locul doi....

maradona79
maradona79  •  11 August 2022, 13:49

Degeaba daca n-a iesit niciodata campion cu fecesebe in mamaliga. Nu stiu insa cum s-ar adapta la stilul lui Gigi care i-ar transmite titularii pe foaie si schimbarile prin telefon.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează