INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA - COREEA DE SUD 0-3

Incidente în tribune la Shenzhen » Suporterii sud-coreeni au fost vânați de huligani

Son, vedeta sud-coreenilor și a lui Tottenham, a reușit o „dublă” cu China
Son, vedeta sud-coreenilor și a lui Tottenham, a reușit o „dublă” cu China

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 18:15 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 20:22

Reprezentativa Coreei de Sud a câștigat la Shenzhen meciul cu China din preliminariile CM 2026, scor 3-0. Însă partida a fost marcată de încăierările dintre suporteri, în tribună. Cei mai vânați, fanii sud-coreeni cu tricouri ale lui Tottenham.

Pe „Universiade Sports Centre” din Shenzhen, Coreea de Sud a făcut instrucție cu China, 3-0, în preliminariile CM 2026. În tribune, însă, aflați în minoritate, suporterii oaspeților au avut probleme cu huliganii locali.

Fanul care i-a adus injurii rasiste căpitanului lui Tottenham, suspendat 3 ani de pe stadioane
ANGLIA
Fanul care i-a adus injurii rasiste căpitanului lui Tottenham, suspendat 3 ani de pe stadioane

Suporterii sud-coreeni cu tricouri ale Spurs-ilor au fost țintele preferate

Într-un videoclip, un fan care purta replica tricoului de la Tottenham al sud-coreeanului Son Heung-min a fost atacat și s-a implicat într-un schimb de pumni cu un susținător chinez. Iar într-o altă înregistrare, un alt sud-coreean ce purta tricoul lui Tottenham a fost atacat și tras de rivali către o ieșire din stadion.

Son și-a răzbunat însă susținătorii pe teren. Atacantul Spurs-ilor a înscris de două ori, în minutele 11, din penalty, și 45, înainte ca  Jung Seung-hyeon să închidă tabela (87).

Incidentele la partidele dintre China și Coreea de Sud au devenit o obișnuință

Rivalitatea dintre cele două națiuni asiatice este mare, iar încăierările dintre suporteri au devenit o obișnuință. În calificările pentru Mondialul 2018, au apărut tensiuni înaintea duelului direct, disputat atunci la Gangshu.

Atât de mari încât Federația de la Seul a cerut gazdelor să garanteze securitatea fanilor care au făcut deplasarea. Atmosfera ostilă s-a menținut, după ce China a câștigat, scor 1-0, dar a ratat calificarea la turneul final din Rusia.

Mai puteți citi:

Edi Iordănescu, mesaj pentru Ilie Dumitrescu după ce a dus România la EURO 2024: „Cu tine a început totul”

Cât a plătit Alexander Zverev pentru o experiență de lux în Champions League: va merge cu avionul echipei și va lua cina cu jucătorii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează