INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Îngrijorare pentru Pele » Cei apropiați lansează mesaje optimiste, dar medicii sunt în alertă

Îngrijorare pentru Pele // sursa foto: Imago
Îngrijorare pentru Pele // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 19 septembrie 2021 13:34 / Actualizat duminica, 19 septembrie 2021 15:35

Pele (80 de ani) este de trei săptămâni în spital, zece zile fiind internat la terapie intensivă, după ce i s-a extirpat o tumoră la colonul drept. Legendarul fotbalist brazilian și cei apropiați lansează mesaje optimiste, dar medicii sunt în alertă.

De mai mulți ani, Pele are probleme de sănătate. Tot mai frecvente. Tot mai mari. Tot mai îngrijorătoare.

  • În 2012, operat la șold și, de atunci, se deplasează cu un cadru.
  • În 2015, supus unei intervenții chirurgicale la prostată, după ce a ajuns la spital de două ori în șase luni.
  • În 2019, internat de urgență din cauza unei infecții urinare.
  • În 2020, Edinho, fiul său, a dezvăluit presei că "Perla Neagră" a intrat în depresie, pentru că merge foarte greu, și părăsește rar casa.

Nu era doar un control de rutină

Pe 31 august, cel mai bun jucător al Braziliei din toate timpurile, considerat de mulți specialiști și „regele” lumii fotbalului, a fost adus în secret la spitalul „Albert Einstein” din Sao Paulo. Când presa paulista a aflat, Joe Fraga, managerul său, a dezmințit că ar fi ceva grav, susținând că e doar un control general, făcând toate analizele, întârziate de pandemia de coronavirus.

Luni, 6 septembrie, chiar „O Rei” a anunțat că nu era doar o examinare de rutină. Medicii îi depistaseră o tumoare la colonul drept și l-au operat pe 4 septembrie. Legendarul fotbalist părea bine dispus. Le-a mulțumit fanilor pentru mulțimea de mesaje frumoase, le-a vorbit de „iubirea care ne ține în viață” și le-a transmis că „de-abia aștept să joc un meci de 90 de minute, plus prelungiri”.

Pele, „doi pași înainte, unul înapoi"

Pentru că, la 80 de ani, situația nu e mai atât de ușor de controlat, a fost ținut la terapie intensivă zece zile, până pe 14 septembrie. A fost mutat într-o rezervă normală, dar trei zile mai târziu s-a dat alarma din nou. Pele avea probleme de respirație, dormea prea mult și se plângea că e balonat. A fost readus la ATI.

Fanii săi din lumea întreagă au intrat în panică. Kely Nascimento, fiica „regelui”, a încercat să-i liniștească, lansând un mesaj pe Instagram: „Joi, s-a simțit obosit și a făcut un mic pas înapoi. Vineri, au urmat doi pași înainte! Există deja multă anxietate în jurul nostru și nu vrem să fie și mai multă din cauza noastră. Se reface bine. O recuperare normală la vârsta lui. După o operație ca aceasta, uneori după doi pași înainte vine și unul înapoi”. 

A postat și o poză alături de tatăl ei: „Să nu vă îngrijorați că poartă vestă. El este un «Santista» și nu-i place frigul din Sao Paulo”.

Îngrijorare pentru Pele » Cei apropiați lansează mesaje optimiste, dar medicii sunt în alertă
Pele și fiica sa

Pele: „Continui să zâmbesc în fiecare zi”

Conducerea spitalului a comunicat că „Pele e în stare stabilă", confirmând că a rămas doar câteva ore la terapie intensivă, iar el și-a încurajat încă o dată fanii: „Prieteni, refacerea decurge foarte bine. Am fost vizitat de rude și continui să zâmbesc în fiecare zi. Vă mulțumesc pentru toată dragostea pe care mi-o transmiteți”.

Însă starea sa de sănătate nu e atât de bună pe cât se prezintă. Și medicii sunt mereu în alertă în cazul lui. Pe 23 octombrie, împlinește 81 de ani.

77 de goluria marcat Pele în 92 de meciuri la naționala Braziliei

3 titluri mondialea cucerit atacantul cu Brazilia (1958, 1962, 1970)

757 de goluria înscris „Perla Neagră” în partide oficiale la Santos (1956-1974)

1.79 de goluria reușit în 1.363 de întâlniri în întreaga carieră (inclusiv amicale)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lucescu, în culmea furiei, țipând la arbitru! Un meci nebun, tranșat dintr-un penalty în minutul 90+7!

PSG atacă L'Equipe în cazul Messi: „Nu putem accepta așa ceva pe prima pagină!”

Playtech: Anamaria Prodan, mesaj nimicitor pentru Reghe: “Dacă m-aş fi căsătorit cu acest bărbat, el ar fi devenit prim-ministru”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează