INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER - AC MILAN

Inter și AC Milan, front comun înainte de Derby della Madonnina » Au insistat să plătească 500.000 de euro

Gazonul de pe „Meazza” este perfect înaintea derby-ului Inter - Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Gazonul de pe „Meazza” este perfect înaintea derby-ului Inter - Milan / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 05 februarie 2022 14:06 / Actualizat sambata, 05 februarie 2022 14:31

INTER - AC MILAN. Gazonul de pe „Meazza” este perfect: s-a lucrat în timp record după scandalul de acum două săptămâni. S-au jucat deja 44 de meciuri de la începutul sezonului aici. 

Derby-ul primelor două clasate din Serie A va avea parte și de un gazon la înălțime. Inter - Milan se va juca pe o „masă de biliard”, asigură responsabilii stadionului din Milano, după cum scrie Gazzetta dello Sport, în reportajul publicat astăzi. 

Operațiunea, care a avut succes în timp record, a costat cele două cluburi 500.000 de euro. Hibridul este la modă, în Italia sunt nouă gazoane de acest fel.

Inter și Milan au cheltuit 500.000 de euro pe noul gazon

A trebuit să lucrăm zi și noapte, timpul era foarte strâns, așa că am folosit câțiva oameni în plus”, explică Giovanni Castelli, inginer agronom ce lucrează la gazonul milanez din 1990 și la scurt timp după aceea a devenit și agronom al Ligii.

El se ocupă de toate suprafețele de joc din Serie A și B și garantează pentru calitatea terenului de pe Meazza-San Siro.

Vremea a ținut cu Inter și Milan

Noua suprafață a sosit de la Verona și din fericire vremea a fost bună: un minim de îngheț ar fi fost suficient pentru ca operațiunea să eșueze. „Aici avem încălzire și temperatura solului rămâne constantă la 16 grade, dar în pepiniere nu este așa”.

În mod logic, un gazon înghețat ar fi fost dificil de derulat și de reparat metodic. Înainte de restyling, San Siro era urât și nu foarte omogen, dar conform lui Castelli nu era periculos

„O reiterez categoric: parametrii de performanță si de prevenire a accidentelor au fost intotdeauna respectați. Bineînțeles că estetic gazonul a lăsat de dorit, iar cu camerele TV din zilele noastre e important să fie și frumos”.

Zlatan Ibrahimovic, marele absent al derby-ului din Serie A, Inter - AC Milan » Ultimele vești despre suedez
AC MILAN
Zlatan Ibrahimovic, marele absent al derby-ului din Serie A, Inter - AC Milan » Ultimele vești despre suedez

„Știți câte meciuri s-au jucat pe acest stadion de la începutul sezonului? 44. Nu există în altă parte în lume, orice teren ar fi afectat.”. 

Castelli și staff-ul lui au început să muncească din greu de când, după Milan-Juve, a devenit evidentă nevoia de schimbare urgentă a terenului. Acum iarba San Siro este mai verde și poate face parte cu mândrie din spectacol”.

VIDEO Momente de neuitat din istoria Derby della Madonnina

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

VIDEO Manchester United, eliminată de Middlesbrough din Cupa Angliei la loviturile de departajare » Cristiano Ronaldo a ratat un penalty!

Real Madrid pierde când el nu e pe teren » Cine e fotbalistul ajuns indispensabil pentru „galactici”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează