INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECIZIE

Interziși după 28 de ani! Decizia radicală luată cei de la Liverpool

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat vineri, 10 februarie 2017 22:40

Liverpool a interzis accesul reporterilor The Sun la meciurile și acțiunile de presă ale clubului din cauza modului în care au prezentat cazul dezastrului de la Hillsborough, ce a avut loc în urmă cu 28 de ani.

Din 1989, între Liverpool și tabloidul englez nu mai existau relații bune, clubul oprindu-și jucătorii și antrenorii să îi mai acorde publicației engleze interviuri exclusive.

Dacă Liverpool nu a dorit să comenteze decizia luată, cei de la The Sun au remis un comunicat în care au afirmat printre altele că acesta interdicție este rea "atât pentru fanii clubului cât și pentru fotbal".

"The Sun și FC Liverpool au avut o relație solidă de lucru în cei 28 de ani scurși de la tragedia de la Hillsborough. Interzicerea jurnaliștilor de către un club este rea atât pentru fanii săi, cât și pentru fotbal. The Sun liniștește cititorii spunând că această decizie nu va afecta oferta noastră completă de fotbal. The Sun regretă profund raportarea evenimentelor tragice de la Hillsborough și înțelege că pagubele cauzate de aceste relatări sunt incă resimțite de mulți cetățeni.

O nouă generație de jurnaliști felicită familiile celor care au obținut victoria greu prin luptele realizate cu acele anchete. Este meritul lor că adevărul s-a ivit și, în același timp, nu putem repara răul făcut, ne-am dori să avem în continuare un dialog pentru a arăta publicația are respect pentru oamenii din Liverpool ", se arată în comunicatul The Sun.

La Hillsborough a avut loc o busculadă, cauzând decesul a 96 de oameni și rănirea a 766 de persoane. Atunci, The Sun a relatat eronat că fanii lui Liverpool că erau băuți, n-aveau bilete, au forțat intrarea în arenă și că i-au deposedat de bunuri pe cei decedați.

Surse: espnfc.comdailystar.co.ukbbc.comkicker.de

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Playtech: Numele REAL al lui Toni Iuruc s-a aflat după cununia civilă cu Simona Halep. Ce scrie în buletinul lui, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează