INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Ionuț Lupescu contestă decizia: „Unii care își votează prietenii. Nimic nu s-a schimbat la «Balonul de Aur»”

Ionuț Lupescu
Foto: GSP
Ionuț Lupescu Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 30 noiembrie 2021 20:20 / Actualizat marti, 30 noiembrie 2021 21:18

Spre deosebire de Gică Popescu, Ionuț Lupescu (52 de ani) contestă victoria lui Messi în fața lui Robert Lewandowski, în lupta pentru „Balonul de Aur”, acordat de France Football.

Messi a câștigat luni seară al 7-lea „Balon de Aur”. Nu toată lumea este însă de acord cu decizia bazată pe voturile celor 180 de ziariști din 180 de țări. Mulți oameni sunt de părere că Robert Lewandowski ar fi meritat trofeul. Rezultatul în acest moment în sondajul GSP este tranșant: 73 la sută dintre cei aproape 10.000 de votanți consideră că atacantul lui Bayern merita distincția!

A meritat Messi „Balonul de Aur”? » Gică Popescu intră în dezbaterea zilei de pe GSP.ro, cu o opinie tranșantă
BALONUL DE AUR
A meritat Messi „Balonul de Aur”? » Gică Popescu intră în dezbaterea zilei de pe GSP.ro, cu o opinie tranșantă

Printre cei care contestă victoria lui Messi se află și Ionuț Lupescu. Fostul mijlocaș din Generația de Aur a postat pe contul lui de Facebook un citat al lui Johan Cruyff, legat de modul în care e decernat prestigiosul trofeu.

„Balonul de Aur? O mulțime de jurnaliști și oameni care-și votează prietenii”, spunea Cruyff, iar Lupescu a completat: „Se pare că nimic nu s-a schimbat în cazul Balonului de Aur”.

Seems that nothing changed in Ballon d’or🤦🏻‍♂️

Publicată de Ionuț Lupescu pe Marţi, 30 noiembrie 2021

Această declarație a lui Cruyff datează din 2014, atunci când triplul câștigător al „Balonului de Aur” contesta victoria lui Cristiano Ronaldo pentru a doua oară consecutiv, după ce lusitanul luase trofeul și în 2013.

Gică Popescu are o altă părere decât Lupescu

Fostul coechipier al lui Lupescu la naționala României, Gică Popescu este de părere că argentinianul a meritat pe deplin trofeul.

„Cu siguranță, câștigarea Copei America a fost decisivă în acordarea celui de-al șaptelea Balon de Aur. A fost elementul care l-a făcut câștigător în fața lui Lewandowski. Disputa era între ei și mă bucur că l-a luat Leo, pentru că este un produs al Barcelonei și eu cred că el continuă să fie cel mai bun jucător al planetei.

Mă uit cine ar putea să îl bată în afară de Lewandowski, în situația în care Leo va face un nou sezon excelent și va câștiga cel puțin titlul de campion cu PSG. Atât timp cât va juca, va fi întotdeauna un candidat la Balonul de Aur, până când se va retrage”, a declarat Gică Popescu potrivit Fanatik.

VIDEO DEZBATEREA ZILEI, 30 noiembrie » A meritat Messi să câștige Balonul de Aur în fața lui Lewandowski?

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Messi nu s-a putut antrena, la o zi după ce a luat „Balonul de Aur” » Verdictul medicilor

Fostul mare rival de la Real Madrid, revoltat după al 7-lea „Balon de Aur” cucerit de Messi: „Mi-e greu să mai cred în premiile astea. Leo e în top 5 fotbaliști din istorie, dar n-a fost anul lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
sextus
sextus  •  01 Decembrie 2021, 05:58

Daca ne spune marele ipocrit Lupescu, fotbalist the mana a doua ne-am lamurit...

1ianuarie
1ianuarie  •  01 Decembrie 2021, 00:26

Și mie îmi place de Messi,abia acum am înțeles cum de a îmbătrânit la Barça. Deci omu ăsta a ajuns de 4/5 luni la PSG și nu a reușit să învețe nici măcar să rostească merci. La Barcelona a trăit aproape toată viața și nu a fost capabil să spună bon día! Nu mai vorbesc despre “realizările” de la Paris…decernarea premiului Balon d’or a fost un fel de șuetă între gangsteri. Copiii lui Messi știau de o săptămâna că Pulga e câștigător,la fel Suarez și Aguero. O rușine și multă ipocrizie. Nu mai știau aseară *** de la PSG cum să- l țină pe M’Bappe departe de Butragueno,au fácut scut pe lângă el zici că îl fura ăla…se va întâmpla în iarnă..așa că banii mulți distrug și visurile unora care anul acesta meritau mai mult respect din partea France Football.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Noiembrie 2021, 22:59

Pentru balonul de aur voteaza 180 de ziaristi sportivi din intreaga lume. Daca multi europeni considera Copa America inferioara Campionatului European, restul lumii nu gandeste asa. Europa nu e singura in Univers, asa cum considera unii europeni, mai sunt si cele doua Americi, Asia, Africa, Australia si Oceania. Procentul de jucatori sub contract cu cele mai mari echipe ale lumii este mai ridicat la Copa America decat la Campionatul European, unde participa si multi jucatori legitimati la cluburi de mana a doua. Messi a fost castigator de Copa America, unde a fost declarat cel mai bun jucator al competitiei, a fost golgheterul turneului si cel mai bun pasator. Lewandowski compenseaza cu ce? A fost cel mai bun marcator din Bundesliga, dar si Messi a fost cel mai bun marcator din Primera. In Champions League, cel mai bun marcator a fost Haaland, iar la Campionatul European Cristiano Ronaldo.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează