INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRLANDA DE NORD - NORVEGIA 1-5

IRLANDA DE NORD - NORVEGIA. Haaland, după o nouă demonstrație de fotbal total: „Vreau să fiu cât de bun pot și să muncesc cât de mult pot”

Erling Haaland, două goluri și un assist la Belfast, 5-1 cu Irlanda de Nord, a înscris primele sale trei goluri la naționala Norvegiei în două meciuri de Nations League. Foto: Guliver/GettyImages
Erling Haaland, două goluri și un assist la Belfast, 5-1 cu Irlanda de Nord, a înscris primele sale trei goluri la naționala Norvegiei în două meciuri de Nations League. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 08 septembrie 2020 12:14 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 12:14

Erling Haaland, două goluri și un assist la Belfast, 5-1 cu Irlanda de Nord, a înscris primele sale trei goluri la naționala Norvegiei în două meciuri de Nations League.

După un sezon în care a lăsat Europa fără respirație, marcând 44 de goluri în 40 de meciuri la nivel de club, inclusiv 10 în Liga Campionilor, Erling Haaland sprintează și la naționala Norvegiei în acest start de Nations League. Trei reușite în două partide. Nord-irlandezii, care au rezistat la București, n-au găsit antidot și la Haaland. Două goluri și o pasă decisivă.

Cotidianul nordic VG a redat un scurt dialog dintre reporterul de la Sky Sports și blondul de 20 de ani. Când jurnalistul britanic i-a amintit ce a spus selecționerul Lagerbäck la conferința de duminică - "Sunt în fotbal de mult timp și, cu excepția lui Messi și Cristiano Ronaldo, nu am mai văzut un jucător atât de bun la vârsta lui", atacantul a râs: "Wow, ce cuvinte mari! Îi mulțumesc".

A fost întrebat dacă această comparație îl motivează. Haaland a răspuns în stilul său, surprinzător de direct, la fel ca pe teren: "Vreau să fiu cât de bun pot și să muncesc cât de mult pot. Mă bucur de fotbal, de aceea joc".

Curios, reporterul de la Sky a vrut să afle și mai mult. "Te-ai născut cu aceste calități sau sunt rezultatul antrenamentelor dure?". Norvegianul, la fel de concis: "Ambele sunt valabile. Dar am muncit foarte mult".

Pe 11 octombrie, "tricolorii" îl vor înfrunta prima oară pe Haaland. La Oslo, pe "Ullevaal Stadion". 

9a fost nota primită de Erling Haaland în cotidianul norvegian VG; Sørloth, și el două goluri, a luat 8

Avem un duet în atac de clasă mondială, Haaland - Sørloth. Cu ei am strivit Irlanda de Nord
VG, cotidian norvegian

Ne înțelegem foarte bine, gândim aproape la fel. Nici nu trebuie să mă caute, mă găsește și cu ochii închiși
Alexander Sørloth, atacant Norvegia

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

James Rodriguez a părăsit Real Madrid! La ce echipă s-a transferat columbianul

Alexandru Maxim, gol de număr 10 veritabil! „Scăriță” de excepție a decarului nostru

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  08 Septembrie 2020, 16:47

"a lăsat Europa fără respirație" ...e clar, nu ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează