CAMPIONATE  ·  JUVENTUS

Ironie rasistă la adresa lui Pogba Pogba: "Ieri mînca banane, azi e titular în Serie A"

Articol de — Luni, 28 Iulie 2014, 00:00

Carlo Tavecchio, 71 de ani, favorit să devină preşedintele forului peninsular, şi-a cerut scuze, dar s-a apărat: "Accept toate criticile, dar nu acuzaţia de rasism!"


Aşa vrea Carlo Tavecchio să impresioneze la alegeri. În vîrstă de 71 de ani, actualul vicepreşedinte al federaţiei italiene, marele favorit la postul de preşedinte, a încercat o glumă în timpul discursului de prezentare a candidaturii. Dar n-a ieşit bine deloc:

"Cînd a venit, ieri, Opti Poba mînca banane. Iar azi e titular în Serie A"
Se referea la personajul inventat pe Facebook, un Opti Poba jucător la Lazio, care spune pe site-ul de socializare: "Visez să fie Obama preşedintele forului italian".

Numai că L'Equipe a susţinut ieri că ironia rasistă a lui Tavecchio era la adresa "cocoşului" Paul Pogba, 21 de ani, din 2012 la Juventus. De aici, scandalul s-a întins. Şi mai mulţi politicieni italieni, mai ales din Partidul Democrat, i-au cerut oficialului să-şi retragă candidatura: "Cuvintele lui Tavecchio sînt o fotografie a ceea ce nu ne mai permitem".

Dar Tavecchio, care şi-a cerut scuze, nu se retrage. "Accept toate criticile, dar nu acuzaţia de rasism! Întreaga mea viaţă stă mărturie că sînt exact opusul rasistului".


"Noi, liderii federaţiilor din fotbal, sîntem prea bătrîni, prea albi şi mult prea bărbaţi"
Greg Dyke, 67 de ani, preşedintele forului englezMedicii de la Suceava, indignați că ”suntem puși de conducerea militară să mergem goi prin curte, după ce facem duș”. Ce spune generalul

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1