INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Islandezii, tot „bătrâni”, tot învinși » Al 6-lea eșec la rând! Se tem de noi: „Nu e doar Germania în grupă. Și România ne așteaptă”

Islanda se teme după umilința cu Germania: „România ne așteaptă”
Islanda se teme după umilința cu Germania: „România ne așteaptă”

Articol de - Publicat vineri, 26 martie 2021 11:37 / Actualizat vineri, 26 martie 2021 14:24

Islanda a fost învinsă de Germania la Duisburg (0-3), în primul meci din preliminariile pentru CM 2022. Partida disputată cu România în semifinala barajului pentru CE 2020, 2-1, este unica victorie a nordicilor în ultimele nouă meciuri.

Islandezii au un nou selecționer, Arnar Vidarsson, 43 de ani, fost internațional, care a debutat joi seară contra Germaniei (0-3), dar încă au un lot de veterani, cu o medie de vârstă ridicată.

Goalkeeper: 36 de ani. Stoper: 38 de ani!

Tot Halldorsson titular în poartă, la 36 de ani, tot Arnason stoper în primul "11", la 38! Spre deosebire de perioada în care Erik Hamren îi antrena pe "vikingi", "centralul" Ragnar Sigurdsson (34) a trecut pe bancă, la fel ca fundașul stânga Skulason (33). Saevarsson (36) a fost suspendat cu nemții, dar e în grupul de 23.

O singură apariție nouă în formula de start, fundașul dreapta Sampsted, 22 de ani, aflat la prima partidă oficială în naționala alb-albaștrilor.

Golaverajul ultimelor 9 partide disputate de Islanda: 6-23!

Nordicii rămân pe aceeași pantă descendentă a rezultatelor. Șase înfrângeri consecutive, opt eșecuri în ultimele nouă partide, cu un golaveraj insuportabil: 6-23! Unica victorie din această perioadă este cea împotriva "tricolorilor", 2-1 pe 8 octombrie 2020, în semifinala barajului pentru Euro 2020.

Islanda s-a temut că va pierde la diferență mare

"Am pornit foarte slab. N-am avut niciun plan de a contracara jocul lor de a atac. A fost îngrozitor", a declarat "bătrânul" Arnason, enervat de cele două goluri primite în primele șapte minute, în timp ce Magnusson spune: "Știam că Germania e cea mai bună, nu e sfârșitul lumii. Dar, atenție! Nu e doar Germania în grupă. Și România ne așteaptă".

Selecționerul recunoaște că s-a temut un pic: "După cum începuse partida, exista riscul de a pierde la diferență mare". Tocmai de aceea, e optimist: "E nevoie de multă putere mentală pentru a rămâne în picioare după un asemenea start. Mă bucură modul cum am încheiat jocul".

De ce lipsit Sigurdsson

Gylfi Sigurdsson, 31 de ani, vedeta naționalei Islandei, mijlocașul lui Everton care a înscris ambele goluri ale nordicilor la 2-1 cu noi, în semifinala barajului pentru Euro 2020, a lipsit la acest meci împotriva Germaniei. Motivul: soția sa așteaptă să nască. E primul copil al lui Sigurdsson, iar el l-a rugat pe selecționer să îl lase alături de partenera sa și să nu îl convoace pentru primele trei partide din preliminariile CM 2022.

Ajutat de cel mai bun fotbalist și de selecționerul renașterii

Selecționerul Arnar Vidarsson, promovat de la naționala U21, are nume importante în spate. Eidur Gudjohnsen, 42 de ani, cel mai bun fotbalist islandez (golgeterul all-time al reprezentativei, cu 26 de reușite), fost la Chelsea și Barcelona, este secundul său. Iar peste amândoi, ca director tehnic, e Lars Lagerback, 72 de ani, care a fost pe banca Islandei în cea mai bună perioadă (2011-2016), a renașterii naționalei albastre. Tehnicianul suedez, ultima oară selecționerul Norvegiei, a revenit la federația din Reykjavik.

N-am fost agresivi. În loc să le ucidem primul atac, am așteptat. Ne-au dat gol la prima fază, ceea ce a inacceptabil
- Kari Arnason, fundaș Islanda

29,8 ania fost media de vârstă a titularilor Islandei la 0-3 cu Germania

29,4 anieste media de vârstă a celor 23 de jucători din actualul lot al nordicilor

VIDEO Dezvăluiri incredibile din biroul lui Răzvan Burleanu: „Mi-au propus să fiu antrenor cu Islanda!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Zlatan, din nou la națională după 5 ani: „Am simțit fluturi în stomac la imn, ca la debut” + Ce a postat pe rețelele de socializare

Van Basten vrea să revoluționeze fotbalul! Regula pe care nu și-o mai dorește fostul atacant olandez

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează