INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA - AUSTRIA 2-1 D. PREL.

Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența”

Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența” +48   FOTO
Italia, salvată de rezerve în prelungiri: „Toți suntem pregătiți să facem diferența”

Articol de - Publicat duminica, 27 iunie 2021 10:13 / Actualizat duminica, 27 iunie 2021 23:26

Pentru prima oară la Euro, doi jucători intrați pe parcurs au marcat în prelungiri. S-a întâmplat în partida Italia - Austria 2-1. Chiesa admite că „e meritul selecționerului”, Pessina nici nu trebuia să joace la turneu.

Italia cea încântătoare și ofensivă din grupe a avut nevoie de suferință și prelungiri pentru a face pasul mai departe, pe "Wembley". Austria i-a pus mult mai multe probleme decât adversarele din grupă, a avut și un gol anulat cu VAR (Arnautovici) și a cedat greu (1-2), luptând până în ultima secundă pentru a împinge "optimea" și la loviturile de departajare.

Austria și-a depășit condiția

Mancini n-a trimis cea mai inspirată formulă de start în teren, iar ocaziile n-au mai abundat ca până acum și pentru că trupa lui Foda s-a închis bine. Mijlocul nu a strălucit, din benzi n-au venit mingi în careu pentru atacanți, doar Immobile fiind cel mai aproape de gol, bară, cu unul din șuturile ce au trecut de blocaj! 

Iar partea secundă a fost cea mai slabă de la acest turneu a squadrei azzurra, crispate și parcă puțin obosite, surprinsă de curajul prins de Austria, care și-a depășit evident condiția etalată în partidele de pe „Arena Națională”.

Chiesa: „Am fost foarte calm”

Declicul a venit de pe bancă, de la vedeta echipei, Roberto Mancini. Deși a mutat cam târziu, rezervele au făcut diferența, la fel ca împotriva Țării Galilor. Inexistentului Berardi i-a luat locul Chiesa, iar Federico a rupt echilibrul cu o execuție cu sânge rece. 

La 25 de ani și 12 zile de la unica reușită a tatălui său Enrico la CE contra Cehiei. „Am fost bun la gol, nu m-am grăbit să șutez din voleu, am preluat calm și am marcat. E însă meritul selecționerului, ne pregătește mereu pe toți să fim titulari sau să intrăm pentru a face diferența”. Niciodată italienii nu punctaseră în prelungiri la Euro!

Cât marca la Atalanta

Și cu Pessina a nimerit-o Mancio. Mijlocașul care l-a înlocuit în ultima clipă pe Sensi a desprins-o pe Italia, la fel de necruțător cu Bachmann. „Încă nu realizez că eu am marcat cu galezii, imaginați-vă acum! N-o să uit toată cariera acest gol, dar în echipa asta oricine poate înscrie. A fost o explozie fantastică de bucurie după ce-am văzut mingea în plasă”, a mărturisit Matteo, ce reușise tot două goluri, ca la Euro 2020, pentru Atalanta în tot campionatul! 

Punctul lui Kalajdzici, altă rezervă, n-a mai prelungit decât suspansul și l-a scos în evidență și pe Donnarumma: „Am suferit pe final, dar ne ajută pentru mai departe. La golul anulat cu VAR nici nu mi-am dat seama dacă e ofsaid. Bine că am scăpat”. 

1.168 de minutefără gol primit este noua serie a Italiei (oprită de Kalajdzici), record mondial pentru o națională. A depășit astfel performanța trupei lui Dino Zoff (1972-1974)

31 de partidefără înfrângere are squadra azzurra, de la un eșec cu Portugalia din 2018 în Nations League. A doborât recordul istoric al legendarei echipe a lui Vittorio Pozzo

Am meritat acest succes și calificarea, deși am scăzut după pauză. Rezervele au înclinat balanța, intrând cu mentalitatea potrivită. Mai avem doar trei meciuri până la capăt 
- Roberto Mancini, selecționer Italia

FOTO: Alexandra Fechete
+44 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

VIDEO Ion Țiriac are o nemulțumire legată de EURO: „Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European?”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Francezii continuă să critice Bucureștiul! Ironia pentru „micul Paris”: „În afara unei replici a Arcului de Triumf...”

Pierdere uriașă pentru Croația » Perisic are coronavirus și ratează meciul cu Spania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează