INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

COVID-19. Italienii au stabilit datele » Sezonul se reia cu semifinalele Cupei Italiei

Napoli și Inter s-ar putea pe 38 mai // FOTO: Guliver/GettyImages +30   FOTO
Napoli și Inter s-ar putea pe 38 mai // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 19:19

Italienii vor să reia sezonul cu semifinalele Cupei. Juventus - Milan și Napoli - Inter, pe 27 și 28 mai, ar fi primele partide oficiale programate în Peninsulă după ieșirea din starea de urgență. Urmează Serie A pe 31 mai.

Il Calcio se pregătește de o reluarea graduală a competițiilor și a fixat finalul lunii viitoare pentru a reporni motoarele. Președintele Federcalcio, Gabriele Gravina, a dezvăluit planul pentru a termina acest sezon: s-ar începe cu cele două semifinale amânate din Coppa Italia, Juventus - Milan pe 27 mai și Napoli - Inter pe 28. Pentru ca după trei zile să fie programată prima etapă din Serie A.

În acest fel, jucându-se la interval de trei zile, rundele rămase până la final s-ar consuma până la 2 august, oferind astfel un timp suficient pentru a se relua Champions League și Europa League, suspendate la „optimi". În luna iunie, ar urma să reînceapă și meciurile în Serie B și în Lega Pro.

Nu se va juca în Nord?

Până atunci federația lucrează la protocoalele necesare reluării activității și reunirea jucătorilor cu respectarea regulilor de distanțare socială și efectuarea testelor COVID-19. Nu e clar dacă se va juca peste tot sau se vor evita partidele în Nordul Italiei atât de grav lovit de pandemie, dar sigur vor fi cu porțile închise. „Sănătatea și siguranța sunt primordiale", a anunțat Gabriele Gravina. 

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume, în plină pandemie de coronavirus

+26 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un star de la Real Madrid riscă o condamnare pentru că a încălcat carantina » Există deja un precedent celebru

Adevărat cutremur la Barcelona! 9 jucători importanți, printre care Dembele și Coutinho, își fac bagajele!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  17 Aprilie 2020, 10:20

Strategia e bine sa o aplicam si noi pe 21 si 24 semifinale si finala de cupa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează