INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO Scandal imens în Anglia. Pariorul revenit în Premier League după 8 luni de suspendare a păcălit din nou! » Atacat de fani: „O dată trișor, întotdeauna trișor!”

Ivan Toney și momentul când a mutat mingea pentru a-și crea un avantaj
Ivan Toney și momentul când a mutat mingea pentru a-și crea un avantaj

Articol de - Publicat duminica, 21 ianuarie 2024 13:47 / Actualizat duminica, 21 ianuarie 2024 14:38

Ivan Toney, 27 de ani, exclus opt luni din fotbal pentru pariuri, a jucat din nou în Premier League la Brentford și a înscris la 3-2 cu Nottingham Forest. Dar atacantul a mutat mingea din locul indicat de arbitru, creându-și un mare avantaj. A tras pe spațiul liber, pe lângă zid, egalând scorul (1-1) în prima repriză. Nici „centralul”, nici VAR-ul nu au reacționat.

Pe 17 mai 2023, Ivan Toney a fost suspendat opt luni în Anglia, după ce încălcase de 232 de ori regulile anti-pariuri ale federației insulare! Atacantul lui Brentford, 27 de ani, golgheterul echipei sale în sezonul trecut și al treilea cel mai prolific jucător din Premier League 2022-2023 cu 20 reușite, după Erling Haaland (36) și Harry Kane (30), a jucat sâmbătă pentru întâia oară în actuala stagiune. Și a înscris, la 3-2 pe teren propriu cu Nottingham Forest.

Mike Maignan, victima rasismului: „Mi-au strigat «maimuță». Nu mai ajută să vorbești cu ignoranții. Trebuie pedepsiți!”
ITALIA
Mike Maignan, victima rasismului: „Mi-au strigat «maimuță». Nu mai ajută să vorbești cu ignoranții. Trebuie pedepsiți!”

Ivan Toney a mutat mingea și a pus și spumă în fața ei, crezând că îi păcălește pe toți

„În toată această perioadă în care nu am jucat m-am gândit doar să reintru și să marchez din nou pentru Brentford", a declarat Toney. Dar acest gol a declanșat un scandal în Marea Britanie.

În minutul 19, când scorul era 0-1, gazdele au primit o lovitură liberă directă de la marginea careului, puțin lateral dreapta. Toney, chiar căpitanul „albinelor" în weekend, a așteptat ca portarul advers Matt Turner să-și așeze zidul (a pus și un jucător întins în spatele barierei, pentru a evita un șut la firul ierbii), a mai privit o dată și a apelat la un truc care a mai fost văzut de multe ori pe un teren de fotbal.

A mutat mingea mai mulți centimetri la dreapta, profitând de neatenția „centralului" Darren England. Vârful a luat un pic din spuma trasată de arbitru pentru a indica locul execuției și l-a pus exact unde voia el să bată.

266de zile a așteptat Ivan Toney pentru a marca un gol la Brentford

Nottingham a protestat la pauză după trucul lui Ivan Toney: „Legea e clară. Fiecare gol trebuie analizat"

Astfel, și-a creat un avantaj. Zidul nu îl mai proteja pe portar, iar Toney a tras chiar pe acel spațiu creat odată cu mutarea balonului. Șut la colțul scurt, goalkeeperul nu a avut nicio reacție și nicio șansă.

Atacantul a crezut că gestul său a scăpat neobservat. Nu a fost deloc așa. Potrivit Sky Sports, Nottingham a depus un protest la pauza partidei de pe „Gtech Community Stadium".

Scandal imens în Anglia. Pariorul revenit în Premier League după 8 luni de suspendare a păcălit din nou! » Atacat de fani: „O dată trișor, întotdeauna trișor!”
Ivan Toney și șutul său spre plasă din lovitură liberă la Brentford - Nottingham 3-2 Foto: Guliver/GettyImages

Managerul „pădurarilor", Nuno Espirito Santo, a protestat vehement la final, nemulțumit că asistentul video, Michael Salisbury, nu a intervenit. „Am crezut inițial că a fost o greșeală de plasare a zidului. Nu era vorba de nicio eroare. Mingea a fost mutată înaintea loviturii. Legea e clară. Fiecare gol trebuie verificat, dar acel gol nu a fost analizat, deși noi toți am văzut cum a fost mișcat balonul. Un moment important al meciului", a declarat antrenorul portughez.

69 de goluria înscris Ivan Toney în 125 de meciuri în toate competițiile la Brentford

VIDEO. Rezumatul meciului Brentford - Nottingham Forest (3-2)

„Ivan Toney ar fi trebuit să primească un cartonaș galben”

Mike Halsey, fost arbitru FIFA, a explicat pentru The Sun: „Jucătorii nu au voie să mute mingea, acesta e comportament nesportiv, Ivan Toney ar fi trebuit să primească un cartonaș galben. A scăpat".

Toney a recunoscut ce a făcut: „Da, am mutat puțin balonul”. A fost ironizat de fanii lui Nottingham: „O dată trișor, întotdeauna trișor”.

35de milioane de euro valorează Ivan Toney, potrivit site-ului Transfermarkt

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Am pierdut doi portari de Euro! Cine mai apără?
EDITORIAL
Am pierdut doi portari de Euro! Cine mai apără?
„Ne gândim fără să vrem și la asta” » Robert Niță ridică un semn de întrebare, după transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico
TRANSFER
„Ne gândim fără să vrem și la asta” » Robert Niță ridică un semn de întrebare, după transferul lui Horațiu Moldovan la Atletico

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
funnybuburuza
funnybuburuza  •  22 Ianuarie 2024, 09:35
Postat de godot pe 21 Ianuarie 2024, 16:35

Ăsta zici că a fost format în Giulești

Poate dai si un exemplu concret din Giulesti?

VardyParty
VardyParty  •  21 Ianuarie 2024, 16:59

Chiar e. Un caracter mizerabil.

godot
godot  •  21 Ianuarie 2024, 16:35

Ăsta zici că a fost format în Giulești

Vezi toate comentariile (3)
Comentează