INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Președintele La Liga, despre revenirea lui Leo Messi: „Barcelona nu este ca PSG. Nu are robinet de gaz și de bani”

Leo Messi. Foto: Imago Images
Leo Messi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 28 aprilie 2023 13:26 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 13:42

Javier Tebas, președintele La Liga, nu vede posibilă o întoarcere a lui Leo Messi la FC Barcelona: „Este complicat, trebuie să vândă jucători și să reducă masa salarială”.

Mult mediatizata întoarcere a lui Leo Messi la Barcelona a fost comentată și de președintele Ligii spaniole. Javier Tebas crede că operațiunea este acum puțin probabilă, din cauza dificultăților financiare ale echipei blaugrana. 

În cadrul emisiunii „After Foot” de la RMC Sport, oficialul iberic a spus că e complicat pentru Barcelona să-și reducă drastic masa salarială.

Prima lovitură: Universitatea Craiova îl ia pe Rareș Pop!
universitatea craiova
Prima lovitură: Universitatea Craiova îl ia pe Rareș Pop!

O mare necunoscută: salariul lui Leo Messi la FC Barcelona

„Acest transfer cere timp, pentru că trebuie să vândă mai întâi jucători și să rezolve cu contractele. Asta pentru a-l putea înscrie pe Messi în lot. Și avem și o mare necunoscută, ce salariu are argentinianul acum și cât îi va putea oferi Barcelona. Există multe variabile. Barça nu este ca PSG, ce deține un robinet de gaz și de bani și își permite o masă salarială mare. 

Catalanii trebuie să facă eforturi să taie din salarii sau să cedeze jucători pentru a înscrie alții. E ca la metrou, este nevoie să iasă mai întâi unii ca să intre alții. Altfel trenul se umple și nu se mai închid ușile”, a explicat Tebas.

Joan Laporta trebuie să-și ceară scuze pentru plecarea lui Leo Messi de la Barcelona

Pe de altă parte, postul Cadena SER a mai identificat o problemă importantă în realizarea întoarcerii lui Messi. 

Unica posibilitate de a reveni e ca „Joan Laporta să-și ceară scuze pentru a regla chestiunile rămase în aer după plecarea sud-americanului la PSG. Cei doi nu și-au mai vorbit de aproape doi ani și singura punte a rămas tatăl său și impresarul său, Jorge”.

A trebuit să iau decizia respectivă, clubul se află deasupra tuturor. Am fost trist la momentul plecării lui Messi. Am fost nevoit să fac o alegere și am ales binele clubului. 

- Joan Laporta, președinte FC Barcelona

Citește și:

GSP a aflat toate delegările lui Kyros Vassaras pentru etapa a 6-a din play-off

Pleacă de la Bayern ca să nu-și piardă locul în naționala Elveției

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează