INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EUROPA

Portarul care i-a adus Liga Campionilor lui Liverpool nu menajează pe nimeni: „Messi e nepoliticos, provocator și antipatic! Cristiano este egocentric, iar Raul foarte arogant”

Dudek, alături de Cristiano Ronaldo // foto: Imago Images
Dudek, alături de Cristiano Ronaldo // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2022 13:03 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 13:51

Jerzy Dudek (49 de ani), fostul portar polonez care a cucerit celebra Ligă a Campionilor din 2005 alături de Liverpool, are câteva pasaje „explozive” în cartea autobiografică, „Un mare polonez în poarta noastră”, publicată în 2016.

Dudek a jucat între 2001 și 2007 la Liverpool, apoi până în 2011 la Real Madrid, club în tricoul căruia s-a retras.

Având în vedere meciurile prin care a trecut și jucătorii pe care i-a întâlnit, din cartea sa autobiografică nu puteau lipsi pasaje savuroase.

Aurel Țicleanu, amintiri cu idolul Nicolae Dobrin: „A venit Balaci și mi-a zis «Lasă-l în pace, bă. Mi-e milă de el!»”
GSP LIVE
Aurel Țicleanu, amintiri cu idolul Nicolae Dobrin: „A venit Balaci și mi-a zis «Lasă-l în pace, bă. Mi-e milă de el!»”

În cele peste 350 de pagini, Dudek se referă și la foști colegi precum Raul Gonzalez și Cristiano Ronaldo, dar și la oponenți precum Pep Guardiola și Lionel Messi.

Pasajele din cartea lui Jerzy Dudek, redate de publicația Il Posticipo, sunt prezentate în continuare.

Jerzy Dudek, fostul portar al lui Liverpool și Real Madrid, despre...

... Lionel Messi: „Era foarte provocator, exact cum erau Barcelona și antrenorul acesteia, Pep Guardiola. Erau mereu pregătiți să te calce pe nervi, iar foarte des le ieșea perfect. L-am văzut și auzit pe Messi spunând lucruri atât de urâte către Pepe și Ramos... nu v-ați putea imagina că o persoană care pare atât de calmă și caldă ar scoate așa ceva pe gură. E nepoliticos, provocator și antipatic”.

... Raul și Cristiano Ronaldo: „Raul era un personaj foarte arogant, dar în general era un tip normal. Cristiano Ronaldo, în schimb, este foarte egocentric, dar are o dorință uriașă de a câștiga. Sunt sigur că ar prefera o victorie cu 1-0 în care să înscrie el decât una cu 5-0 fără ca el să marcheze. În afara terenului este un tip complet normal, însă înțeleg că poate fi văzut diferit din exterior”.

Dudek a rămas în istorie pentru finala Ligii Campionilor din 2005, câștigată de Liverpool la loviturile de departajare în fața celor de la AC Milan. A fost 3-3 după 120 de minute, iar „cormoranii”, cu Dudek în poartă, s-au impus de la punctul cu var, 3-2. Portarul polonez a apărat două lovituri de departajare!

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Descoperire incredibilă: plantație de marijuana în vila de un milion de lire a fostului jucător de la Liverpool

Antonio Conte, cu ochii în lacrimi după moartea fizioterapeutului lui Spurs: „M-a lovit foarte mult în plan emoțional”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
marius1979
marius1979  •  10 Octombrie 2022, 16:17

Iti dai seama ce ingerasi erau Ramos si Pepe si venea Pepsi si Ii injura. Mare breaking news

gazistu
gazistu  •  10 Octombrie 2022, 14:01

Daca aia sunt intr-un fel ... Oare despre el ce a scris?? Intreb pentru un prieten ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează