INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCIDENT

VIDEO Reporterii au sărit la propriul selecționer în conferință, după eliminare: „N-am pățit în viața mea așa ceva!”

Jurnaliștii au răbufnit la conferința lui Jesus Casas
Jurnaliștii au răbufnit la conferința lui Jesus Casas

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 10:15 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 10:51

Selecționata Irakului a fost eliminată de la Cupa Asiei după 2-3 cu Iordania în optimile competiției. La conferința de presă, irakienii din sală au fost la un pas să-l agreseze pe selecționerul Jesus Casas, reproșându-i acestuia că a fost mai concentrat la relația cu presa din Spania decât la prestația echipei lui.

Irak a fost impecabilă în grupele Cupei Asiei, victorii pe linie într-o grupă cu Japonia, Indonesia și Vietnam, iar fanii selecționatei pregătite de Jesus Casas visau la fazele finale, chiar cucerirea trofeului.

Traseul Irakului la Cupa Asiei s-a încheiat luni, abrupt, după 2-3 cu Iordania în faza optimilor. Formația lui Jesus Casas a condus cu 2-1, dar s-a văzut întoarsă în prelungiri, goluri în minutele 90+5, respectiv 90+7, în contextul eliminării lui Aymen Hussein în minutul 77.

L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”
TURCIA
L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”

VIDEO. Au sărit să-l bată pe selecționerul Jesus Casas după eliminarea Irakului de la Cupa Asiei

La conferința de presă, irakienii din sală și-au arătat frustrarea față de antrenor. Câțiva dintre aceștia s-au ridicat de pe scaune, au gesticulat nervos, apoi s-au îndreptat în direcția selecționerului, fiind blocați de forțele de ordine.

Unul dintre cei mai vocali i-a reproșat lui Casas, conform MARCA, faptul că acesta a discutat cu presa din țara natală, Spania, înainte de duelul cu Iordania:

Niciun antrenor calificat în optimi nu a acordat interviuri înaintea meciurilor, cum este posibil să te fi gândit la asta? Este o rușine!”.

În cele din urmă, grupul revoltat a fost îndepărtat din sală, unde au rămas numai câțiva reprezentanți ai presei. Federația de Fotbal din Irak a condamnat scenele petrecute: „Comportament dezgustător și nechibzuit la adresa antrenorului Casas”.

Jesus Casas: „Nu am mai pățit niciodată așa ceva”

Ulterior, în dialog cu publicația iberică COPE, Casas a transmis că „Nu am mai pățit niciodată așa ceva și nu știu dacă mi se va mai întâmpla. Trebuie să țineți cont că lucrurile stau diferit aici, ei nu sunt jurnaliști acreditați. Este suficient să ai un cont de Instagram și 100.000 de urmăritori sau un cont de YouTube. Nu sunt profesioniști, e greu de comparat cu situația din alte țări”.

Și a oferit o versiune proprie asupra evenimentelor: „Le-am spus că am reușit să câștigăm 3 meciuri deși am acordat interviuri. Apoi m-au întrebat despre asta a doua și a treia oară, la care am răspuns monosilabic: «Da». 

Un jurnalist s-a ridicat, apoi l-au urmat alții și au început să amenințe. S-a transformat într-un mic dezastru. Au vrut să suspende conferința, dar am refuzat, pentru că restul presei nu merita asta”.

Cred că meritam să câștigăm. În prima repriză nu am fost limpezi cu mingea, dar cred că am avut tot timpul posesia. Este însă imposibil să reziști în 10 oameni într-un asemenea turneu. 

- Jesus Casas, selecționer Irak

Citește și: 

O campioană din Europa lucrează la transferul lui Răzvan Marin: „În vârful listei priorităților”
MERCATO
O campioană din Europa lucrează la transferul lui Răzvan Marin: „În vârful listei priorităților”
Viața din Polonia a unui candidat cert la un loc în echipa tricolorilor pentru Euro 2024 » Comparație cu România: „Vă spun care sunt diferențele”
INTERVIU GSP
Viața din Polonia a unui candidat cert la un loc în echipa tricolorilor pentru Euro 2024 » Comparație cu România: „Vă spun care sunt diferențele”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Moshu
Moshu  •  30 Ianuarie 2024, 12:36

Niste sosoci oarecare !

thisuserisreal
thisuserisreal  •  30 Ianuarie 2024, 12:14

Acum orice mucos de "influencer" devine automat si jurnalist. Ce penibili si organizatorii astia. La ce-ti mai trebuie scoala de jurnalism? Asa putea fi si Mia Khalifa in sala...cred ca are mai multi urmaritori decat toti ceilalti la un loc.

cirus11
cirus11  •  30 Ianuarie 2024, 11:53

Oameni rupti de realitate... bazele americane din zona sunt atacate de grupari de pe teritoriul Irakului, raspunsul americanilor este inevitabil si probabil o sa fie dur. Tara lor este in pericol de un razboi serios, poate chiar regional ceea ce ar insemna evident ca Irakul devine teatrul de razboi si o sa sufere cel mai mult. Si ei fac crize de nervi pt fotbal...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează