INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Țintă nouă pentru postul de antrenor la Barcelona » Tehnicianul care l-a impresionat pe președintele Laporta

Joan Laporta
Foto: Imago
Joan Laporta Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 octombrie 2021 12:03 / Actualizat vineri, 01 octombrie 2021 12:55

Barcelona este în căutare de un nou antrenor după parcursul dezastruos cu Ronald Koeman (58 de ani) pe bancă.

Deși numele lui Xavi și Roberto Martinez au tot apărut în presa internațională, ca variantă pentru a antrena Barcelona, președintele catalanilor, Joan Laporta, visează la un alt tehnician.

Potrivit celor de la Mundo Deportivo, favoritul lui Laporta este Thomas Tuchel, antrenorul lui Chelsea. Acesta l-ar fi impresionat pe președintele catalan cu modul în care i-a transformat pe londonezi în sezonul trecut, reușind să câștige Liga Campionilor după succese convingătoare cu Real Madrid și Manchester City.

Totuși, aducerea germanului este una complicată. Acesta mai are contract cu Chelsea până în 2024.

Sursa citată mai scrie că Laporta dorește să-l pună antrenor pe Ralf Ragnick, tehnicianul celor de la Lokomotiv Moscova, până la finalul sezonului, pentru ca mai apoi să forțeze aducerea lui Tuchel pe Camp Nou.

Și Klopp e pe placul lui Laporta

Klopp este, de asemenea, un antrenor pe care Laporta l-a urmărit îndeaproape de multă vreme, având în vedere că, în afară de faptul că este un antrenor care a triumfat cu Borussia Dortmund și Liverpool, el este foarte carismatic, iar echipele sale tind să fie ofensive. 

La nivel tactic, el joacă de obicei un 4-3-3, lucru pe placul catalanilor. La fel ca Tuchel, Klopp are un contract până în 2024, dar vara trecută s-a vorbit chiar că ar putea pleca, după ce a trăit un sezon dificil cu „cormoranii”.

Xavi, averizat să nu vină la Barcelona

Xavi Hernandez, unul dintre antrenorii așteptați pe Camp Nou de fanii catalani, este sfătuit de Luis Suarez, fost coleg cu el la Barcelona, să nu vină în acest moment pe banca catalanilor.

„În acest moment e un război la Barcelona, între Koeman și Laporta, care face rău jucătorilor. I-aș recomanda personal lui Xavi să mai aștepte. Nu e un moment ideal pentru el să se ducă acolo. E deștept, așa că trebuie să aștepte timpul potrivit. Are jucători acolo care i-au fost colegi și legat de care ar trebui să ia anumite decizii, ar fi dificil.

 Îl văd ca pe un tehnician cu potențial. În alt context, la Barcelona, ar putea fi la fel de mare ca antrenor cum a fost ca jucător”, a declarat Suarez pentru cotidianul Sport.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Panică la Paris! Hotelul în care locuiește Leo Messi, jefuit » Daune de sute de mii de euro

Cristiano Ronaldo, victimă a crizei de combustibil din Marea Britanie » A stat 7 ore în benzinărie, dar n-a reușit să alimenteze

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  01 Octombrie 2021, 17:03

ce antrenor mare si-ar lasa echipa ca sa mearga la circul catalan? Doar someri sau antrenori noi ar risca

bridges
bridges  •  01 Octombrie 2021, 13:12

KLOPP? Mai ia si-o pauza mai Laporta. Nu te atingi de el, sunteti prea mici.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează