INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Tatăl lui Messi, detalii despre viitorul fiului său » Care ar urma să fie următoarea echipă a lui Leo

Jorge Messi și Leo Messi
Foto: Imago
Jorge Messi și Leo Messi Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 mai 2022 17:20 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 19:03

Jorge Messi (64 de ani), tatăl și impresarul lui Leo Messi (34 de ani), a vorbit despre viitorul starului argentinian.

În vara anului trecut, Messi a părăsit-o pe Barcelona pentru a se transfera la PSG, dar argentinianul a avut un prim sezon sub așteptări în capitala Franței.

Motivele din spatele sezonului sub așteptări al lui Messi la PSG
PSG
Motivele din spatele sezonului sub așteptări al lui Messi la PSG

S-a speculat de mai multe ori că Leo ar putea fi protagonistul unei reveniri la clubul său de suflet. Astăzi, Jorge Messi a călătorit la Barcelona, iar jurnaliștii spanioli nu au ratat ocazia de a-l întreba despre viitorul fiului său. 

Acesta a recunoscut că își dorește ca Leo să mai îmbrace din nou tricoul catalanilor în viitor: „Sper că într-o bună zi Leo se va întoarce la FC Barcelona”, a fost răspunsul scurt al agentului potrivit Mundo Deportivo

Motivele din spatele sezonului sub așteptări al lui Messi la PSG

Analizând cifrele lui Messi în tricoul francezilor, se poate observa o scădere în raport cu cele din sezoanele trecute la Barcelona

Cotidianul spaniol Marca a publicat o analiză realizată de „școala de antrenori MBP”, în încearcarea de a afla dacă scăderea de formă a lui Messi se datorează procesului de adaptare sau dacă, dimpotrivă, corespunde altor factori.

Faptul că are mai multă importanță în faza de construcție a jocului a avut un impact negativ asupra cifrelor sale de goluri. Spre deosebire de perioada petrecută la Barcelona, Messi a jucat un rol mai important în faza de construcție a jocului la PSG.

Un alt factor care a influențat scăderea cifrelor individuale ale argentinianului este proeminența lui Mbappe în stilul de joc al lui PSG.

S-a întâmplat în trecut la Barcelona cu Messi și Neymar sau la Real Madrid cu Cristiano Ronaldo și Karim Benzema. Atunci când o echipă are un jucător care se află la un nivel atât de ridicat așa cum se întâmplă cu Mbappe în momentul de față, acest lucru afectează indirect calitățile individuale ale celorlalți jucători, deoarece, în multe ocazii, aceștia își orientează jocul pentru a pune în valoare starul echipei.

În cele din urmă, alt factor care a avut un impact negativ asupra lui Messi este schimbarea prin care trece fotbalul de la sezon la sezon. Spre deosebire de anii trecuți, fotbalul a devenit un sport mult mai fizic, ceea ce înseamnă că aportul lui Messi, în vârstă de 34 de ani, în atacul lui PSG va fi redus, deoarece cerințele fizice sunt mai mari ca niciodată.

Citește alte știri din fotbalul internațional: 

Secretul lui Jurgen Klopp la penalty-urile din Chelsea - Liverpool. Antrenați de neurocercetători! Unica eroare și-a asumat-o el
FINALA CUPEI ANGLIEI
Secretul lui Jurgen Klopp la penalty-urile din Chelsea - Liverpool. Antrenați de neurocercetători! Unica eroare și-a asumat-o el
Cine minte la Bayern: Lewandowski sau Salihamidzic? Ar putea pleca însă curând amândoi!
GERMANIA
Cine minte la Bayern: Lewandowski sau Salihamidzic? Ar putea pleca însă curând amândoi!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează