INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

Jorginho vrea Balonul de Aur: „Nimeni nu a câștigat mai mult decât mine”

Jorginho // foto: Guliver/gettyimages
Jorginho // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 13 iulie 2021 21:29 / Actualizat marti, 13 iulie 2021 22:40

Jorginho (29 de ani), campion al Europei alături de Italia, a comentat posibilitatea ca Balonul de Aur din 2021 să îi fie acordat.

La capătul unui sezon solid, în care a câștigat Liga Campionilor alături de Chelsea și Campionatul European alături de Italia, Jorginho a intrat în cursa pentru Balonul de Aur, cel mai important premiu individual acordat fotbaliștilor.

Întâmpinat de câțiva reporteri în drumul spre aeroportul din Roma, de unde a plecat în Grecia pentru a se bucura de vacanță, Jorginho a fost întrebat despre acest aspect.

Jorginho, Balon de Aur? „Nimeni nu a câștigat mai mult decât mine”

Mijlocașul lui Chelsea nu exclude ca Balonul de Aur să îi fie oferit, dar spune că totul depinde de principalul criteriu prin care France Football va dicta învingătorul.

„Trăim pentru visurile noastre. Dar voi fi sincer: depinde de criteriile pe care se acordă. Dacă vorbim despre talent, sunt conștient că nu sunt cel mai bun din lume. Dacă alegi în funcție de trofee, ei bine, nimeni nu a câștigat mai mult decât mine în acest sezon

Cum mă compar cu Messi, Cristiano și Neymar? Au caracteristici diferite de ale mele, dar depinde de criteriile de acordare”, a spus Jorginho, citat de Gazzetta dello Sport. 

Sezonul trecut, Jorginho a câștigat doar două trofee, dar pe cele mai importante din fotbalul european la nivel de club și de echipe naționale: Liga Campionilor, respectiv EURO 2020. 

În 2020/2021, italianul a adunat 43 de meciuri la Chelsea, 8 goluri și două pase de gol.

Lionel Messi, marele favorit la Balonul de Aur

Messi a cucerit în week-end primul trofeu major alături de naționala Argentinei. „Pumele” au învins marea rivală Brazilia în finala Copei America, iar Leo a avut o contribuție majoră pe durata turneului final. A marcat 4 goluri, a oferit 5 pase decisive și a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

Performanța de la Copa America l-a transformat pe Messi în mare favorit la câștigarea Balonului de Aur. Ar fi a 7-lea din palmaresul argentinianului.

În urmă cu o săptămână, cota argentinianului la câștigarea trofeului era de 3,45. Între timp a scăzut drastic, până la 1,50.

VIDEO. Cele mai bune momente ale lui Jorginho la Chelsea:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Chiellini, mesaj tulburător pentru fani: „Înaintea ochilor erați voi. În inimile noastre erați voi”

Cine e Lincoln Red Imps, adversară pe care CFR Cluj o poate întâlni în turul 2 preliminar din Liga Campionilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
knxdan
knxdan  •  14 Iulie 2021, 09:45

e corect, a castigat doar doua trofee, dar sunt cele mai importante. Intrebarea mea ar fi cate troffe a castigat Emerson si daca sunt cumva si ele importante?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează