INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Disputat de granzii din Premier League, cel mai valoros fundaș din lume numește echipa la care visează să joace: „Mi-a rămas în inimă”

Josko Gvardiol, în stânga, în duel cu Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages
Josko Gvardiol, în stânga, în duel cu Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 12:38 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 12:52

Josko Gvardiol (20 de ani), cel mai valoros fundaș central din fotbal, evaluat la 75 de milioane de euro, spune că vrea să rămână la RB Leipzig cel puțin până în vară, în ciuda interesului din partea lui Chelsea și Tottenham. Croatului îi surâde ideea de a merge în Anglia, însă clubul cu care a ținut în copilărie este altul, Liverpool.

Josko Gvardiol, piesă de bază la RB Leipzig, a impresionat la Campionatul Mondial din Qatar, unde a fost unul dintre cei mai buni tineri jucători. Cota sa de piață a explodat, este acum de 75 de milioane de euro conform Transfermarkt, Josko fiind cel mai valoros fundaș din lume.

„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”
CFR CLUJ
„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”

Curtat de Chelsea și Tottenham, Josko Gvardiol dezvăluie că e fan... Liverpool

De semnătura lui sunt interesate Chelsea și Tottenham, dar Gvardiol are altă echipă preferată în Anglia, pe Liverpool.

„De când eram mic priveam foarte multe meciuri ale lor împreună cu tatăl meu, am urmărit fiecare sezon în detaliu. Este un club care mi-a rămas în inimă”, spune fotbalistul într-un interviu acordat televiziunii RTL.

„Nu îmi bat capul cu cifrele. Țin legătura cu oamenii de la club și nu cred că au existat negocieri până acum. Am un manager care se ocupă de aceste lucruri, eu sunt concentrat pe munca de pe teren.

Nu mă grăbesc să plec, sunt la Leipzig, mai avem 6 luni din sezon, pentru a-l încheia cum trebuie și să câștigăm ceva.

Vara trecută, am fost aproape să plec, dar nu mi-au dat drumul. Mi-au spus cât de mult însemn pentru ei, pentru coechipieri și pentru club, iar asta m-a bucurat. Sper să petrec și următoarele 6 luni aici”, a mai precizat mult-curtatul stoper.

Josko Gvardiol: „Chelsea nu a renunțat, dar nu știu dacă sunt pregătit pentru Premier League”

Vara trecută, Gvardiol a fost aproape de Chelsea. „Albaștrii” au insistat pentru el, dar transferul nu s-a realizat, iar acum o astfel de mutare are șanse mici de reușită, mai ales că la trupa lui Graham Potter a ajuns de curând Benoit Badiashile, alt tânăr stoper, în vârstă de 21 de ani.

„Chelsea nu a renunțat, ne înțeleseserăm să merg în iarnă. A venit iarna, vom vedea ce se va întâmpla. Încă de când eram copil am gravitat înspre campionatul englez.

Nu știu dacă sunt suficient de matur, dacă sunt pregătit pentru acel campionat, dar vom vedea. Când voi simți că a venit momentul, că am atins un anumit nivel, mă voi uita mai departe de granițele Germaniei”, spune Gvardiol, care mai are contract cu RB Leipzig până în vara lui 2027.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Fuziune Super Liga cu Premier League?! Ce plan are președintele Barcelonei

Barcelona vrea să repete modelul lui Real Madrid » A pus ochii pe un puști de 17 ani din Brazilia!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  07 Ianuarie 2023, 18:48
Postat de cpt.ahab pe 07 Ianuarie 2023, 14:23

Da, da. Cel mai valoros din lume. L-a făcut Messi terci, la 35 de ani... Alt supralicitat aiurea...

Este fundasul cu cea mai buna cota de transfer pe transfermarkt, asta nu inseamna ca este cel mai bun fundas din lume...a fost driblat de Messi la faza aia dar in rest a jucat foarte bine la cupa mondiala si are doar 20 de ani,₩poate sa mai creasca mult... dar cati fundasi de top nu au fost driblati de Messi?Nu uita ca Messi a fost cel mai bun fotbalist la cupa mondiala si anul asta are statistici foarte bune la Psg....Messi nu este depasit daca are 35 de ani, Benzema a castigat balonul de aur si are cam aceeasi varsta...

Moshu
Moshu  •  07 Ianuarie 2023, 15:30
Postat de cpt.ahab pe 07 Ianuarie 2023, 14:23

Da, da. Cel mai valoros din lume. L-a făcut Messi terci, la 35 de ani... Alt supralicitat aiurea...

Ai dretate si tu bro,pai daca nu i-a facut fata amaritului ala de Messi ce pretentii sa ai de la el ! Un nimenea-n drum,ca in oglinda ta !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  07 Ianuarie 2023, 14:23

Da, da. Cel mai valoros din lume. L-a făcut Messi terci, la 35 de ani... Alt supralicitat aiurea...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează