INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Au apărut primele nemulțumiri în Arabia Saudită. Ce vedete se gândesc să revină în Europa pentru că nu s-au adaptat

Firmino duce dorul Europei // Foto: Imago
Firmino duce dorul Europei // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 12:19 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 12:35

Jota, Gabri Veiga, Ruben Neves, Firmino și Milinkovic-Savic sunt primii pe lista vedetelor ce se plâng deja de impactul cu Arabia Saudită. Aceștia se gândesc tot mai serios să se întoarcă în fotbalul european, lăsând libere locurile destinate străinilor.

Nu curge doar lapte și miere pentru jucătorii ce au ales în vară să se transfere în Arabia Saudită, atrași fiind de salariile nemaipomenite și de garanția că vor fi titulari. Au trecut doar trei luni și au apărut deja primele nemulțumiri legate de adaptarea la noile realități din Orientul Mijlociu. 

Viața din afara terenului nu e nici pe departe cum își imaginau unele vedete, așa că există cazuri în care o revenire în Europa nu este deloc exclusă în mercato din ianuarie. Gazzetta dello Sport a aflat care sunt numele ce ar putea părăsi curând liga saudită.

Jota, exclus din efectivul pentru campionat

Primul pe lista eventualelor plecări e Jota. Cumpărat cu 29 de milioane de euro de la Celtic, portughezul a ajuns în afara proiectului și nu mai joacă de la 1 septembrie la Al-Ittihad în campionat, singurele prezențe de-atunci fiind în Liga Campionilor Asiei. 

Extrema stângă de 24 de ani a fost scos de pe lista străinilor eligibili pentru competiția internă și această situație este monitorizată atent de Tottenham, care l-ar vrea împrumut pe lusitan până la finele stagiunii, dar și cu salariul plătit în continuare de saudiți, 12 milioane de euro anual.

Primul tânăr de 21 de ani, gata de plecare!

Nici Gabri Veiga nu este mai liniștit. Primul tânăr transferat în Saudi Pro League, pentru care Celta Vigo a primit 30 de milioane de euro, a fost folosit în aproape toate meciurile lui Al-Ahli, însă are puține realizări și a fost mai mereu înlocuit. 

Doar un gol și o pasă decisivă a reușit internaționalul U21 spaniol, ce nu s-a acomodat nici cu viața din afara terenului și realitățile lumii arabe. Fosta sa echipă din LaLiga a aflat despre nemulțumirile sale și Celta Vigo ia în calcul să solicite un împrumut, în fereastra de transferuri din ianuarie 2024.

Ruben Neves, la Newcastle sau la Arsenal?

Și pentru Ruben Neves există eventualitatea unei întoarceri pe Bătrânul Continent. Achiziționat pentru 55 de milioane de euro de la Wolverhampton, mijlocașul defensiv portughez de 26 de ani este titular fix la Al-Hilal și a evoluat în toate competițiile interne plus Liga Campionilor Asiei. 

Interesul lui Newcastle a crescut în ultima perioadă și se vorbește despre o „pasare" a acestuia la Newcastle (unde este dorit de managerul Howe), club aflat în proprietatea acelorași șeici ca la Al-Hilal. Mutarea ar putea fi interzisă de Premier League și dacă nu va fi posibilă, Neves ar coti către Arsenal.

Milinkovic-Savic nu este fericit la Al-Hilal

Plecat printre primii în Arabia Saudită, Sergej Milinkovic-Savic nu s-a adaptat la Al-Hilal, chiar dacă are realizări notabile: trei goluri și două assisturi în zece partide de campionat. Adus cu 40 de milioane de euro, internaționalul sârb nu ar refuza o întoarcere în Europa, eliberând și el un loc de străin în lot. 

Michael Emenalo, directorul de fotbal al ligii saudite, a anunțat că se pregătește un nou val masiv de transferuri, „dar numai jucători de categoria A". Ca de exemplu, Osimhen, Bruno Fernandes, Varane, Casemiro, Sancho sau Salah.

VIDEO Gol SPECTACULOS reușit de Cristiano Ronaldo

Citește și

Ce dezastru pentru Barcelona și Spania! Primul diagnostic: ruptură de ligament încrucișat. Pierde Euro 2024?!
SPANIA - GEORGIA 3-1
Ce dezastru pentru Barcelona și Spania! Primul diagnostic: ruptură de ligament încrucișat. Pierde Euro 2024?!
Despărțire emoționantă » Selecționerul a plâns înaintea ultimul său meci. Ce surpriză i-a făcut soția!
PRELIMINARII EURO 2024
Despărțire emoționantă » Selecționerul a plâns înaintea ultimul său meci. Ce surpriză i-a făcut soția!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează