INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

Junior Moraes și-a găsit echipă! Cu cine semnează jucătorul care a întrerupt contractul cu Șahtior Donețk

Junior Moraes // Foto: Imago
Junior Moraes // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 martie 2022 15:51 / Actualizat vineri, 11 martie 2022 16:08

Brazilian Junior Moraes (34 de ani), fostul atacant al Gloriei Bistrița, urmează să semneze cu formația braziliană Corinthians, potrivit presei sud-americane. 

Contractul lui Moraes cu Șahtior Donețk expiră la finalul sezonului, iar FIFA le-a permis jucătorilor străini din Ucraina să întrerupă temporar înțelegerile, decizie valabilă până pe 30 iunie. Acum, publicația braziliană Gazeta Esportiva anunță că fostul atacant al Gloriei Bistrița este în negocieri avansate cu gruparea braziliană Corinthians.

Junior Moraes semnează cu brazilienii de la Corinthians

Astfel, Junior Moraes ar putea juca din nou în Brazilia, pentru prima dată din ianuarie 2010, când brazilianul era transferat de Gloria Bistrița de la formația Santo Andre. Brazilianul a mai evoluat la CSKA Sofia, Metalurg Doneţk, Dinamo Kiev şi Tianjin Quanjian. Din 2018 este jucătorul lui Șahtior Donețk.

În 2019, Moraes a primit cetățenia ucraineană și a bifat 11 selecții și un gol pentru naționala Ucrainei. 

Reacții dure în Ucraina după ce Junior Moraes a părăsit țara și a ajuns în România

Junior Moraes, fostul jucător al Gloriei Bistrița, se numără printre cei 13 fotbaliști de la Șahtior și Dinamo Kiev care au reușit să fugă din calea războiului din Ucraina și au ajuns duminică noaptea în România. Ucrainenii sunt revoltați că jucătorul, care are cetăţenia ucraineană, a părăsit țara, lucru nepermis în momentul de față.

Pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a început invazia Ucrainei, președintele Volodimir Zelensky a decretat impunerea legii marțiale, care îi obligă pe toți bărbații apți de luptă, cu vârste între 18 și 60 de ani, să rămână în Ucraina timp de 90 de zile de la semnarea decretului de către președintele ucrainean. Astfel, plecarea lui Moraes a stârnit revolta presei din Ucraina.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

30 de țări solicită excluderea sportivilor și echipelor Rusiei și Belarusului din toate competițiile internaționale, inclusiv cele de fotbal

Continuă problemele pentru PSG » Un nume important s-a accidentat în returul cu Real Madrid și va lipsi trei săptămâni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  11 Martie 2022, 16:41

A jucat și la Astra.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează