INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SELECȚIONER

Jurgen Klinsmann revine pe banca tehnică » Germanii scriu că fostul mare fotbalist se află în negocieri pentru a deveni selecționerul unei naționale asiatice

Jurgen Klinsmann (58 de ani), fost mare internațional, ar urma să revină pe banca tehnică, la 3 ani de la despărțirea de Hertha Berlin. 
Foto: Imago
Jurgen Klinsmann (58 de ani), fost mare internațional, ar urma să revină pe banca tehnică, la 3 ani de la despărțirea de Hertha Berlin. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 10:50 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 10:50

Jurgen Klinsmann (58 de ani), fost mare internațional german, ar urma să revină pe banca tehnică, la 3 ani de la despărțirea de Hertha Berlin. 

Acesta s-ar afla în discuții cu Federația Sud-Coreeană de Fotbal, pentru a prelua funcția de selecționer, rămasă vacantă după ce portughezul Paulo Bento (53 de ani) și-a dat demisia, la finalul Campionatului Mondial din Qatar, scriu germanii de la Bild. 

O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”
INTERVIU
O figură importantă din fotbalul românesc reclamă: „Sunt slăbit de la vaccin!” » Crede în teoria conspirației: „Totul a fost premeditat”

Asiaticii au trecut de faza grupelor la turneul final din Golf, însă au fost eliminați de Brazilia în faza „optimilor” de finală, scor 1-4. 

Jurgen Klinsmann ar urma să fie selecționerul naționalei din Coreea de Sud

Sursa citată mai scrie că Jurgen Klinsmann și oficialii forului sud-coreean se vor întâlni în zilele următoare pentru a negocia preluarea funcției selecționer de către german. 

Naționala Coreei de Sud ar fi a treia echipă națională pe care Jurgen Klinsmann o pregătește în cariera de antrenor, după cea a Germaniei (iulie 2004 - iulie 2006) și cea a Statelor Unite ale Americii (iulie 2011 - noiembrie 2016). Alături de americani, Jurgen Klinsmann a cucerit singurul trofeu din cariera de tehnician: Gold Cup, în 2013. 

Le-a mai pregătit în carieră pe Bayern Munchen (iulie 2008 - aprilie 2009) și Hertha Berlin (noiembrie 2019 - februarie 2020). Jurgen Klinsmann a mai fost și consultant la formația canadiană Toronto FC, în perioada noiembrie 2010 - iulie 2011. 

Jurgen Klinsmann a fost un fotbalist uriaș, trecut în carieră pe la Stuttgarter Kickers, VFB Stuttgart, Inter Milano, AS Monaco, Tottenham Hotspur, Bayern Munchen, Sampdoria și Orange County. Este campion mondial (1990) și european (1996) cu naționala Germaniei. 

La nivel de club, Jurgen Klinsmann a cucerit trei trofee: un titlu în Bundesliga, cu Bayern Munchen (1997) și două cupe UEFA, cu Bayern (1996) și Inter Milano (1991). 

VIDEO. Cele 4 goluri marcate de Jurgen Klinsmann în poarta lui Auxerre 

Citește și: 

https://www.gsp.ro/international/liga-campionilor/rb-leipzig-manchester-city-liga-campionilor-688877.html

„Neymar a urinat pe toți!” » Răbufnire în direct la TV: „Nu e prima dată când face asta”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  23 Februarie 2023, 23:18

Nu e rea ideea, desi ma asteptam sa ia Thailanda. Dar, nu e rea ideea. Right, Balo?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează