INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMII

Cum a ajuns Jurgen Klopp să fie nominalizat pentru premiile LGBT

Jurgen Klopp // foto: Guliver/gettyimages
Jurgen Klopp // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 15 februarie 2022 13:30 / Actualizat marti, 15 februarie 2022 13:42

Jurgen Klopp (54 de ani), antrenorul lui Liverpool, se află printre nominalizații din fotbal la premiile britanice LGBT în 2022.

Antrenorul Jurgen Klopp, Josh Cavallo, fundaș la Adelaide United, și Megan Rapinoe, Balonul de Aur feminin în 2019, sunt principalii nominalizați din fotbal la premiile britanice LGBT în 2022.

De la Liverpool, Everton și Tottenham, la Eurovision » O fotbalistă, favorită să reprezinte Marea Britanie
INEDIT
De la Liverpool, Everton și Tottenham, la Eurovision » O fotbalistă, favorită să reprezinte Marea Britanie

Jurgen Klopp, nominalizat la premiile britanice LGBT în 2022

Jurgen Klopp a fost nominalizat pentru distincția de „aliat celebru”, care premiază persoanele ce susțin public cauzele LGBT. Klopp a fost răsplătit pentru efortul de a împiedica scandările homofobe ale suporterilor lui Liverpool, cărora le-a cerut să se abțină de la astfel de manifestări.

Pe deasupra, Klopp a sprijinit campania Rainbow Laces a celor de la Stonewall, scrie Goal.com.

Aceasta a avut scopul de a combate homofobia din sportul britanic și a prevăzut ca fotbaliștii să folosească șireturi în culorile curcubeului.

Josh Cavallo a recunoscut că e gay 

Australianul Joshua Cavallo (22 de ani), fundașul stânga al lui Adelaide United, a recunoscut în octombrie 2021 că e gay.

„E ceva personal, dar am simțit nevoia să-l împărtășesc tuturor. Sunt fotbalist și sunt gay”. Voia să vorbească: „Am ascuns prea mult timp cine sunt. E epuizant să trăiești o viață dublă”.

Cavallo a spus că „întotdeauna am simțit că trebuie să mă ascund. Mi-era rușine că niciodată nu voi putea face ceea ce iubesc și să fiu gay”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Final de drum » Ancelotti confirmă plecarea lui Bale: „Un final fericit aici ar fi bun pentru cariera sa”

Zidane îi influențează viitorul lui Erling Haaland! » I-a găsit noul sponsor! Și noul club?!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează