INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Un tânăr de 19 ani, condamnat la închisoare după insulte rasiste la adresa lui Marcus Rashford

Marcus Rashford/ foto: Imago
Marcus Rashford/ foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 20:45 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 22:08

Justin Lee Price, un tânăr de 19 ani, a fost condamnat la 6 săptămâni de închisoare, după ce i-a adresat insulte rasiste lui Marcus Rashford (24 de ani), superstarul lui Manchester United.

Incidentul s-a petrecut în vara anului trecut, după înfrângerea Angliei cu Italia, la penalty-uri, în finala Campionatului European. Rashford a ratat atunci una dintre loviturile de departajare ale englezilor. Bukayo Saka și Jadon Sancho au fost ceilalți doi jucători englezi care nu au marcat de la 11 metri.

Roman Abramovich, îngrozit: „O să murim?!” » Cu ce ar fi fost otrăvit patronul lui Chelsea
Război în Ucraina
Roman Abramovich, îngrozit: „O să murim?!” » Cu ce ar fi fost otrăvit patronul lui Chelsea

Agresorul lui Rashford, condamnat la închisoare

Un tânăr în vârstă de 19 ani, Justin Lee Price, a fost condamnat la șase săptămâni de închisoare pentru comentariile rasiste pe care i le-a adresat pe Twitter lui Marcus Rashford, anunță Gazzetta dello Sport.

Tânărul a fost găsit vinovat de către Curtea de Magistrați din Worcester, orașul său natal. După ce a fost identificat, Price a încercat să evite consecințele mai grave schimbându-și numele de utilizator, dar acest lucru nu a ajutat. El a fost arestat, iar la primul interogatoriu a negat faptele. Ulterior, a recunoscut în fața poliției că a publicat un mesaj ofensator. Aceeași versiune a fost repetată la audierea din 17 martie.

Price a vizat un fotbalist din cauza culorii pielii sale, iar acțiunea sa a fost o incitare la ură rasială. Cei care sunt responsabili pentru un astfel de comportament distrug sportul. Sper că acest precedent va servi pentru a transmite mesajul că rasismul nu este tolerat și că cei care comit infracțiuni vor fi urmăriți penal în toată măsura legii.

-Mark Johnson, procurorul West Midlands County Crown

Marcus Rashford: „Am primit cel puțin 70 de mesaje rasiste”

Internaționalul englez fusese victima rasismului și anterior ratării penalty-ului împotriva Italiei. După finala Europa League, pierdută de Manchester United cu Villareal, 10-11 după lovituri de departajare, Rashford a fost insultat rasist pe rețelele de socializare.

„Am primit cel puțin 70 de mesaje rasiste pe rețelele de socializare. Pentru cei care încearcă sa mă fac să mă simt mai rău decât mă simt deja, mult noroc. Sunt mult mai supărat că unul dintre aceștia, care mi-a trimis un munte de maimuțe pe chat, este un profesor de matematică. El îi învață pe copii! Și știe că poate să facă abuzuri rasiale fără consecințe”, transmitea Rashford în luna mai a anului trecut.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ruud van Nistelrooy a semnat » Fostul atacant va fi antrenorul celor de la PSV

Selecționerul Ucrainei, mesaj categoric înainte de barajul pentru CM 2022: „Trebuie să obținem singuri un bilet la Cupa Mondială”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mateiserban
mateiserban  •  31 Martie 2022, 12:29

Cum bah sa condamni la inchisoare?? *** Cine sa se mai duca in Vest?? Mai rau ca in China, Congo sau URSS

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează