INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Roman Abramovich, îngrozit: „O să murim?!” » Cu ce ar fi fost otrăvit patronul lui Chelsea

Roman Abramovich // FOTO: Guliver/GettyImages
Roman Abramovich // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 martie 2022 19:46 / Actualizat miercuri, 30 martie 2022 21:15

Rusul Roman Abramovich (55 de ani) ar trecut prin momente grele la începutul lunii, când ar fi fost otrăvit în timp ce participa la negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina.

Potrivit Wall Street Journal, patronul lui Chelsea ar fi fost otrăvit, împreună cu alți doi membri din delegația Ucrainei, iar acum apar noi informații.

Se pare că aceștia ar fi mâncat ciocolată otrăvită, în care s-ar fi aflat un agent chimic din Primul Război Mondial, chloropicrin, sau o doză mică de novichok.

Chiar a fost otrăvit Abramovici?
EDITORIAL
Chiar a fost otrăvit Abramovici?

Cum ar fi reacționat Abramovich când a aflat că e otrăvit

Potrivit unor informații publicate de New York Times, după apariția primelor simptome severe, Abramovich s-ar fi panicat și s-ar fi gândit la cele mai negre scenarii.

„O să murim?” i-ar fi întrebat rusul pe medicii care-l examinau.

Ce a scris luni presa internațională: „Abramovich a orbit pentru câteva ore și a fost spitalizat”

Rusul Roman Abramovich a avut simptome asemănătoare otrăvirii după ce a participat, la începutul lunii, la negocierile pentru pace dintre Rusia și Ucraina, a dezvăluit luni presa internațională. 

Printre simptomele avute de Abramovich se numără ochi roșii și exfolierea pielii pe mâini și față. Daily Mail susținut că Abramovich a avut probleme mai serioase. Acesta și-ar fi pierdut vederea timp de câteva ore, fiind spitalizat de urgență în Turcia, acolo unde a fost pentru a negocia pacea între Rusia și Ucraina.

Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari

  • Oligarh apropiat de toți președinții ruși din ultimii 30 de ani, Roman Abramovich a cumpărat Rosneft cu numai 250 de milioane de dolari în 1995, după o licitație aranjată.
  • A vândut compania petrolieră în 2005, cu 13 miliarde $, fraudând statul rus cu 2,7 miliarde.
  • BBC l-a acuzat pe Abramovich și pentru privatizarea Slavneft, altă companie petrolieră. Și atunci, licitația a fost aranjată. Abramovici se asociase cu alți oligarhi, însă avea ca rival un trust chinez, ce oferea dublu. Chiar înaintea încheierii tranzacției, asiaticii s-au retras, după ce unul dintre reprezentanții lor a fost răpit cum a sosit la Moscova. Și Abramovich a cumpărat Slavneft. 
  • Sancționat de Guvernul Britanic,  Roman Abramovich a anunțat la începutul lunii că dorește să vândă clubul Chelsea. Oligarhul rus a declarat ca toții banii pe care îi va obține din vânzarea clubului vor fi  donați familiilor ce au avut de suferit în urma invaziei Rusiei.
  • Rusul a cumpărat Chelsea în 2003. Cu el, echipa a câștigat, printre altele, 4 titluri în Anglia și 2 Ligi ale Campionilor. Acum, el care 3,3 miliarde de euro pentru club

Citește și; 

Ciudatul caz Roman Abramovich. Ce rol ar juca, de fapt, magnatul rus în negocierile Ucraina - Rusia

Roman Abramovich, prima apariție publică după vestea că ar fi fost otrăvit » Cum a fost surprins oligarhul rus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
444001919101397
Florean Andrei  •  30 Martie 2022, 23:19

Otrăvit, otrăvit da, de ce nu moare ? Propagandă ieftină, antirusă, auzi, cică, rușii l-au otrăvit pe ăsta la kiev. Să râdem cu Stan și Bran !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează