INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

L-a și înlocuit pe De Ligt » Juventus transferă cel mai bun fundaș din Serie A în sezonul trecut

Gleison Bremer, Foto: Instagram
Gleison Bremer, Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 13:51 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 13:51

Juventus îi plătește lui Torino 50 de milioane €, cu tot cu bonusuri, pentru Gleison Bremer (25 de ani). Stoperul brazilian de 1,88 m vindea înghețată în tinerețe pentru a avea bani de deplasare la meciuri!

Juventus s-a mișcat foarte repede pentru a-și completa golul defensiv. După ce l-a pierdut pe Matthijs de Ligt, care a vrut să plece la Bayern, bianconerii au accelerat negocierile cu ținta vizată de la despărțirea de Chiellini. Și a câștigat cursa cu Inter pentru Gleison Bremer

Torino a acceptat, marți seară, oferta rivalilor din oraș și l-a vândut pe stoperul brazilian de 25 ani, ales cel mai bun fundaș din Serie A în sezonul trecut. Întors din Austria, din cantonamentul lui Toro, acesta a fost așteptat azi de sute de suporteri, înainte de a face vizita medicală, pentru autografe și selfieuri.

O nouă ipoteză în cazul Florin Tănase: „Poate e o strategie. Și MM Stoica poate fi implicat”
FCSB
O nouă ipoteză în cazul Florin Tănase: „Poate e o strategie. Și MM Stoica poate fi implicat”

Gleison Bremer, salariu de 5 milioane la Juventus

41 de milioane de euro plus alte 9 milioane bonusuri în funcție de performanță este suma totală ce a convins gruparea granata să încheie tranzacția. Inter a încercat să liciteze și a propus 30 de milioane plus 5 milioane bonusuri, la care a adăugat cedarea definitivă a unui puști de la Primavera, Cesare Casadei, evaluat la 8 milioane. 

Concurența a fost clar mai bună, n-a mai contat că Bremer avea preferință pentru nerazzurri și un acord verbal de luna trecută. Și condițiile contractuale sunt superioare la Juventus. Un salariu de 5 milioane de euro net anual față de 4 milioane, cât plătea Inter (la Torino primea doar 1,8 milioane), durata acordului pregătit pentru semnare fiind până în 2027.

Gleison Bremer, urmărit și de Klopp

Nu își imagina un asemenea „boom” în carieră brazilianul care, în tinerețe, îl ajuta pe tatăl său la fermă și vindea înghețată pentru a face rost de bani de deplasare la meciuri. Acum câțiva ani, urmărea la televizor vedetele pe care azi le marchează cu strășnicie, atrăgând atenția lui Klopp și a scouterilor de la Liverpool, dar și interesul lui Manchester City și Tottenham.

Cotat pe Transfermarkt la 35 de milioane, Bremer a fost om de bază la Toro și în campionatul trecut. A jucat în 33 de meciuri și a reușit trei goluri marcate și un assist. Foarte bun la intercepție și în duelurile în aer, excelent recuperator și pericol pentru adversari la fazele fixe. Cumpărat acum patru ani cu 5,8 milioane de euro de la Atlético Mineiro, e vândut de Torino cu o sumă de aproape nouă ori mai mare!

Sirigu a crezut mereu în mine și după fiecare antrenament îmi spunea să trag mai tare, că va veni și momentul meu. În Italia am învățat cum să fac marcaj și să blochez atacanții. 

- Gleison Bremer, fundaș Juventus

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Lewandowski, clauză de 500 de milioane și salariu mai mare ca la Bayern

Cu 4 zile înainte de El Clasico, jucătorul-vedetă cumpărat de Barcelona începe „războiul” cu Real Madrid

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dandana
dandana  •  20 Iulie 2022, 15:01

Ca fan al lui Juventus cred ca au făcut bine ca l-au dat. Am urmărit aproape toate meciurile, iar De Ligt era mereu imprevizibil. Când nu te așteptai făcea 11m. Era prea îngâmfat și plin de sine. La Juventus nu poți face față așa, iar acuma ca suporter cred ca după plecarea lui or fi zile mai bune. Doamne ajută ca a plecat!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează