INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Lewandowski, clauză de 500 de milioane și salariu mai mare ca la Bayern + Replica genială a lui Nagelsmann

Robert Lewandowski, Foto: Instagram
Robert Lewandowski, Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 11:42 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 11:42

Robert Lewandowski, atacantul polonez de 33 de ani, a semnat un contract pe patru sezoane cu Barcelona și ar primi 15 milioane de euro anual net, cu trei milioane mai mult ca la Bayern Munchen.

Robert Lewandowski e oficial jucătorul Barcelonei. „LewanGOLDski”, l-a prezentat clubul catalan pe Twitter. Tot ce atinge se transformă în aur. Un Midas blaugrana. 

Barcelona, spectacol în primul amical al verii: 6-0 cu Inter Miami » Raphinha a fost omul meciului
INTER MIAMI - BARCELONA 0-6
Barcelona, spectacol în primul amical al verii: 6-0 cu Inter Miami » Raphinha a fost omul meciului

„Robert Lewandowski nu va câștiga mai puțini bani” 

Atacantul în vârstă de 33 de ani (împlinește 34 pe 12 august) a semnat un contract pe patru sezoane, cu două mai mult față de cât îi oferea Bayern. În 2026, la finalul acordului cu Barça, va avea aproape 38 de ani. 

Dacă sunt cunoscute suma de transfer - 45 de milioane plus alte 5 ca bonusuri - și clauza de reziliere, 500 de milioane de euro, salariul nu e sigur. Sunt două variante: 

  • 9 milioane de euro anual net (18 brut), susține Fabrizio Romano, specializat în mercato. 
  • 15 milioane (cu trei peste Bayern), potrivit jurnalistului polonez Mateusz Borek. „A căutat altă provocare, a vrut să joace pentru Barcelona, dar asta nu înseamnă că va câștiga mai puțini bani. În primele trei stagiuni, va primi 30 de milioane anual brut, 15 milioane net, plus diferite bonusuri. Doar al patrulea sezon va fi diferit. 7,5 milioane net, la 37 de ani”, a spus acesta pentru Sportowe Fakty. 
Gazeta a aflat numele clubului unde se va transfera Florin Tănase + Fotbalistul a început procedurile pentru viză
FCSB
Gazeta a aflat numele clubului unde se va transfera Florin Tănase + Fotbalistul a început procedurile pentru viză

Julian Nagelsmann: „Singurul club care nu are bani cumpără ce dorește”

Va debuta la noua echipă sâmbătă, în Clasico de pregătire, contra Realului în Las Vegas. „I-a marcat patru goluri Madridului în 2013, în semifinala Champions. Vom vedea dacă îi va mai da tot patru și cu Barça”, a zâmbit Hristo Stoicikov. 

În Catalunya, toți îl așteaptă cu nerăbdare pe Lewy. În Bavaria, nimeni nu înțelege cum a putut Barcelona să-l transfere. Într-un interviu pentru Bild, antrenorul Julian Nagelsmann a reacționat cu umor: „Singurul club care nu are bani cumpără toți jucătorii pe care-i vrea. Nu știu cum. E straniu”

Format la Ajax, Fosu-Mensah este în curtea Politehnicii Iași!
Politehnica Iași
Format la Ajax, Fosu-Mensah este în curtea Politehnicii Iași!

Cum acoperă Barcelona marea datorie 

În urmă cu un an, clubul blaugrana înregistra o datorie de 1,35 miliarde de euro. Pentru a plăti o parte din ea, a făcut alt împrumut, la banca Goldman Sachs: 595 de milioane. A încheiat un acord cu Spotify, pentru 435 de milioane, incluzând și numele arenei Camp Nou. 

416 goluria influențat Robert Lewandowski în opt ani la Bayern (344 de reușite și 72 de pase decisive); a jucat 375 de meciuri

Și a vândut firmei americane Sixth Street 10% din drepturile TV pentru LaLiga în următorii 25 de ani cu 208 milioane. Urmează alt procent, de 15%, pentru 330 de milioane. Astfel supraviețuiește și rămâne activă în mercato.

Barcelona i-ar mai vrea pe Kounde și pe Bernardo Silva 

Xavi încă mai vrea jucători. După Rafinha (58 de milioane), Lewandowski (45), Kessié și Christensen (ambii gratis), antrenorul îi cere președintelui Laporta încă un fundaș central și un mijlocaș de creație. 

Ar fi Jules Koundé, pentru care Chelsea a oferit 55 de milioane, dar Sevilla cere 65. Și Bernardo Silva, de la Manchester City.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Edinson Cavani și-a găsit echipă » Va fi al patrulea campionat de top în care va juca „El Matador”

Încă un jucător pleacă de la Manchester City! „Cetățenii” au vândut mai mult decât au cumpărat » Dar Guardiola e gata de alt transfer!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
enigmaticul
enigmaticul  •  20 Iulie 2022, 18:41

Pe nagâțul ăsta(Nagelsmann) îl ”roade” că a plecat de la ei, nicidecum de faptul că la luat Barca, și de unde a avut bani!! Asta nu-i problema lui, ci mai degrabă a clubului care l-a luat! Omul a zis clar ”nu mai vreau la Bayern, vreau o schimbare”, ăsta fiind și motivul pentru care a plecat, mai ales că nici nu-i mai făcuse ofertă de prelungire a contractului.

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Iulie 2022, 15:15

E mai bun Tănase ca ăsta.... iar Popescul nu mai vorbim, ăla valorează 50 mil plus bonusuri plus maşină .... Deci asta costa 45 iar nea Popescu 50....felicitari mass-mediei !

Cst65
Cst65  •  20 Iulie 2022, 14:16

Vad ca, cu aritmetica stati prost. Ligic si neuronii (circumvolutiunile) sunt in aceeași situație. Conform sumelir enumerate Barcelona a facut rost de 1, 568 miliarde si datoria era 1,35 miliarde. Pkina lumea de frustrați aflati la andropauza.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează