INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

Al doilea Radu la Juventus » „Bătrâna Doamnă” i-a făcut contract românului care i-a oprit seria de invincibilitate lui Cristi Chivu

Riccardo Radu / Foto: Juventus.com
Riccardo Radu / Foto: Juventus.com

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 21:37 / Actualizat marti, 05 martie 2024 22:13

Juventus i-a oferit primul contract de fotbalist profesionist portarului român Riccardo Radu (16 de ani), născut la Torino, aflat în curtea „Bătrânei Doamne” încă de la vârsta de 9 ani.

Riccardo Radu este considerat de oficialii lui Juventus un jucător de mare viitor. Ei au remarcat la Riccardo potențial de a se dezvolta atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere tehnic, potrivit Gazzetta dello Sport.

Adolescentul român a avut un parcurs asemănător cu cel al lui Radu Drăgușin, stoperul crescut de Juventus și transferat de Tottenham după o primă parte solidă a sezonului curent la Genoa.

CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”
Halep, VICTORIE LA TAS
CTP, uluit după reducerea suspendării Simonei Halep: „S-a dat pe mâna acestui escroc cu bagaje”

Riccardo Radu s-a remarcat în special datorită prestațiilor sale la echipele de tineret ale lui Juventus, unde a strâns potrivit Transfermarkt 15 meciuri: 12 pentru U17 și 3 pentru U19 (Primavera).

Riccardo Radu și-a început cariera pe postul de extremă

La școala de fotbal din Torino, Sisport, Riccardo Radu și-a început junioratul pe postul de extremă. Într-o zi, portarul titular echipei s-a accidentat, iar antrenorul a apelat la serviciile lui Riccardo în lipsa unei alte soluții.

Decizia aparent disperată s-a dovedit a fi una extrem de inspirată. Riccardo a rămas între buturi, iar peste câțiva ani a fost remarcat de către scouterii celor de la Juventus.

Riccardo Radu a oprit seria excelentă a lui Cristi Chivu

Pe 14 ianuarie 2024, Inter Primavera, antrenată de Cristi Chivu, a suferit prima înfrângere din campionat în fața juniorilor lui Juventus Torino (0-1).

Potrivit publicației italiene il BiancoNero, Riccardo a fost „decisiv” împotriva grupării pregătite de fostul căpitan al României.

Aflat la debutul său pentru Juventus Primavera, Riccardo Radu a fost notat cu 7 de către sursa citată, care a vorbit laudativ despre adolescentul român: „A fost decisiv în cel puțin câteva ocazii, deloc rău pentru meciul de debut”.

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO EXCLUSIV Sfatul lui Pirlo pentru Radu Drăgușin » Fundașul dezvăluie discuția cu fostul antrenor al lui Juventus

Citește și:

Dosarul ITIA a fost o farsă?
EDITORIAL
Dosarul ITIA a fost o farsă?
Ce urmează pentru Simona? Punct cu punct, GSP a analizat unde ar putea reveni Halep în circuit + Ce o sfătuiește un apropiat: „N-ar fi o decizie bună”
SIMONA HALEP
Ce urmează pentru Simona? Punct cu punct, GSP a analizat unde ar putea reveni Halep în circuit + Ce o sfătuiește un apropiat: „N-ar fi o decizie bună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează