SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

EXCLUSIV Ce urmează pentru Simona? Punct cu punct, GSP a analizat unde ar putea reveni Halep în circuit + Ce o sfătuiește un apropiat: „N-ar fi o decizie bună”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2024 20:03 / Actualizat miercuri, 06 martie 2024 01:30

Patrick Ciorcilă, directorul Transyvlania Open, consideră că Simona Halep ar trebui să facă pași mici și bine calculați la revenirea sa în circuit. Cum TAS i-a redus suspendarea la 9 luni, sportiva e eligibilă pentru a lua startul în turnee.

Contactat de Gazeta Sporturilor, directorul turneului găzduit la Cluj-Napoca, un apropiat de-ai sportivei, a fost întrebat cum ar trebui să arate reacomodarea Simonei Halep cu circuitul feminin și care e programul pe care ar trebui să și-l alcătuiască în perioada imediat următoare.

Ciorcilă consideră că n-ar fi indicat ca Simona să se grăbească cu revenirea oficială pe teren.

„Am sunat-o, era în extaz” » Unul dintre marii susținători ai Simonei Halep dezvăluie ce a vorbit cu sportiva: „Un verdict echivalent cu a fi nevinovat”
SIMONA HALEP
„Am sunat-o, era în extaz” » Unul dintre marii susținători ai Simonei Halep dezvăluie ce a vorbit cu sportiva: „Un verdict echivalent cu a fi nevinovat”

Patrick Ciorcilă, despre când ar putea reveni Simona Halep: „Ai nevoie de timp, de câteva luni pentru a-ți reveni la o formă normală”

„Ea stă mai mult în Emirate, ai nevoie de timp, de câteva luni pentru a-ți reveni la o formă normală. Nu cred că e o decizie neapărat foarte bună să intri din prima la un turneu mare, dar nu pot să comentez programul ei.

Cu siguranță o s-o ia încet, cu antrenamente, cu pregătire fizică, pentru a fi din nou la nivelul ei. Iar vestea aceasta o să-i dă foarte multă putere și cu siguranță va fi foarte puternică psihic dacă dorește să continue cu tenisul”, a afirmat Ciorcilă, în dialog cu reporterul GSP.ro.

3 probleme ridicate în direct de avocatul Simonei Halep : „A pierdut absolut totul!”
HALEP, VICTORIE LA TAS
3 probleme ridicate în direct de avocatul Simonei Halep : „A pierdut absolut totul!”

Unde va reveni Simona Halep și ce program ar putea avea în următoarele luni?

Teoretic, primul turneu la care Simona Halep poate lua startul este cel de la Miami, programat să înceapă la jumătatea lunii, pe hard. Dar dacă va opta pentru a nu-și face revenirea la competiția din Florida, Simona are multiple opțiuni în sezonul de zgură, care debutează în aprilie.

Pe 15 aprilie e programat să înceapă turneul de la Stuttgart, indoor, pe care românca l-a jucat de multe ori în trecut. Ulterior, la finalul lui aprilie are loc superîntrecerea de la Madrid, un turneu unde Halep a avut succes în anii precedenți, ea triumfând în turneul de la Caja Magica în 2016 și 2017.

Urmează apoi Roma, alt turneu aproape de inima Simonei, miza finală fiind, bineînțeles, Openul Parizian, Roland Garros-ul ce i-a adus una dintre cele mai mari satisfacții ale carierei.

Cert e că, indiferent de turneul ales pentru come-back, Simona va beneficia negreșit de wild-card-uri din partea organizatorilor.

Ipotetic, pentru Simona ar mai putea exista și varianta turneului de la Charelston, competiția din Carolina de Sud care se dispută pe zgură verde, în prima săptămână din aprilie. Interesant este că în 2022, anul în care avea să fie suspendată, Halep trebuie să ia startul la Charelston, dar s-a retras în ultimul moment din cauza unei accidentări.

Mai există un scenariu. Acela ca Simona să-și marcheze revenirea în Billie Jean King Cup. În week-end-ul 6-7 aprilie, România întâlnește Ucraina în barajul de calificare la turneul final al competiției pe echipe din tenisul feminin. Partida va avea loc în deplasare, însă nu în Ucraina, din cauza războiului de agresiune în plină desfășurare, ci în SUA.

Un vis numit Jocurile Olimpice

Ca-n fiecare an, după Roland Garros urmează segmentul de turnee pe iarbă, urmând ca la finalul lui iulie, la două săptămâni după Wimbledon, să înceapă turneul de tenis de la Jocurile Olimpice. Practic, marele vis al Simonei, care a spus în repetate rânduri că obținerea unei medalii olimpice ar fi ultimul său mare obiectiv în circuit.

Însă participarea Simonei la Paris e condiționată de mai mulți factori, iar în acest moment nu-i nici pe departe să fie o certitudine. Pentru a obține biletele de Paris, Halep, în situația actuală, se poate încadra pe sloturile acordate campionilor de Mare Șlem. Dar pentru asta ar trebui să fie între primele 400 de jucătoare ale lumii, un obiectiv complicat de atins pentru o jucătoare fără clasament, căreia îi va lua mult să-și reconstruiască zestrea de puncte.

Linia finală se trage după Roland Garros. Dacă, ipotetic, ar ajunge până atunci în Top 100, Simo ar avea nevoie și de o prezență la BJK, dar și de o solicitare a Federației Române de Tenis pentru primirea unui excepții.

VIDEO FlashNews Victorie URIAȘĂ pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea la 9 luni

Citește și alte știri despre Simona Halep:

3 probleme ridicate în direct de avocatul Simonei Halep : „A pierdut absolut totul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
soimiisibiu
soimiisibiu  •  05 Martie 2024, 21:13

Domnu jurnalist vedeți ca meciurile Billie Jean king CUP se joaca în SUA. Mai Interesează-te și ai sa vezi

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  05 Martie 2024, 21:12

Hai Simo!

ionut197
ionut197  •  05 Martie 2024, 21:03
Postat de adybumbescu pe 05 Martie 2024, 20:43

Avand in vedere ca ultima partida a avut-o cu o jucatoare din top 200 si a pierdut fiind in top 10 pe locul 7 wta nu are ce sa mai piarda acum jucand fara nici un fel de presiune....o sa aibe nevoie de multe wild carduri din partea organizatorilor asa ca nu poate decat sa accepte turnee ITF pentru inceput

O sa-i dea toata lumea wild-card si o sa o programeze pe turneul principal in meciul vedeta al zilei! O sa fie o atractie importanta, o sa faca tribune pline, toata lumea va fi curioasa sa o vada cum revine.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează