INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Riscă să rămână în afara Europei » Juventus nu a scăpat de pericolul depunctării

Europa, în pericol pentru Juventus. Foto: Imago Images
Europa, în pericol pentru Juventus. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2023 13:32 / Actualizat marti, 09 mai 2023 16:40

Juventus nu a scăpat pe pericolul penalizării, ci numai își prelungește agonia, sperând într-o cât mai mare reducere a depunctării inițiale de -15, pronunțate în ianuarie de Curtea de Apel a federației. 

Colegiul de Garanție a recunoscut în motivația deciziei de suspendare a depunctării aceleași infracțiuni ca Parchetul, „modificări intenționate și repetate ale evidenței contabile, datorită numeroaselor câștiguri de capital ale căror valori erau fictive”.

Fără el, FCSB ar fi ieșită din lupta la titlu! » Face cel mai bun play-off din carieră și e campionul InStat
FCSB
Fără el, FCSB ar fi ieșită din lupta la titlu! » Face cel mai bun play-off din carieră și e campionul InStat

Juventus ar putea pierde 9 puncte

Colegiul de Garanție a publicat ieri motivarea deciziei de a suspenda penalizarea, în așteptarea deciziei finale în cazul „plusvalențelor fictive Prisma”. 

Judecătorii, pe lângă faptul că au recunoscut legitimitatea contestației în apel care a permis redeschiderea cauzei, au confirmat de fapt existența unui nou „cadru probator” cu privire la aceleași infracțiuni acceptate de către procurorul federal, respectiv „modificări intenționate și repetate ale evidenței contabile, datorită numeroaselor câștiguri de capital, ale căror valori erau fictive”.

Reducerea depunctării nu va fi mare pentru Juventus

Gazzetta dello Sport scrie că, de fapt, toate argumentele emise în apărarea sa de Juventus au fost respinse, cu excepția unuia singur, cel al responsabilităților sportive care, la a doua instanță, au fost recunoscute membrilor Consiliului de Administrație, așa-zișii „executivi fără delegare”, și ce ar putea schimba acum sancțiunea pentru club.

Curtea e chemată să justifice „greutatea” pe care cei patru manageri de vârf, Agnelli, Paratici, Cherubini și Arrivabene, au avut-o în determinarea sancțiunii și ce implicare au avut membrii Consiliului de Administrație (șapte la număr, inclusiv Nedved), pentru care societatea are răspundere strictă. 

Dacă din incidența acestora din urmă ar fi rezultat alte câteva puncte, penalizarea ar putea fi redusă, deși probabil nu cu mult, în condițiile în care rolul în caz al celor patru manageri, ce determină responsabilitatea directă a clubului, este recunoscut drept central.

Europa, în pericol pentru Juventus. Audierile până pe 25 mai

„Senzația e că sancțiunea va fi redusă, menținând totuși decizia de a priva clubul de accesul în Liga Campionilor și poate chiar în Europa League. Dacă, de exemplu, cele 9 puncte solicitate de procurorul Chine s-ar deduce acum din clasament, Juventus s-ar afla pe locul 8 după Roma, fiind în luptă pentru Conference League”.

Bianconerii vor face însă totul ca penalizarea să se aplice în sezonul următor, pentru a rămâne acum în zona de Liga Campionilor. Curtea Federală de Apel va fixa până pe 25 mai ședința în care se vor face audierile avocaților torinezi, urmând să se aștepte apoi verdictul, dar și rezultatul anchetei paralele pe care UEFA o face asupra „Bătrânei Doamne”, care poate fi exclusă din Europa înainte ca justiția italiană să ia decizia finală.

VIDEO. Rezumatul meciului Atalanta-Juventus (0-2)

Citește și:

Fosta campioană a Italiei a retrogradat în Serie B! Riscă acum și falimentul

Seară nebună în Premier League! 21 de goluri în 3 meciuri și o surpriză uriașă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează