INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

O nouă întorsătură de situație! Presa italiană scrie că Juventus nu va scăpa de depunctare

Angel Di Maria, extrema lui Juventus/ foto: Imago Images
Angel Di Maria, extrema lui Juventus/ foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 14:11 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 15:39

Juventus a primit cele 15 puncte înapoi la Colegiul de Garanție al CONI, însă la Curtea de Apel Federală, unde va avea loc rejudecarea cazului, ar putea primi o altă sancțiune, mai mică.

Juventus a revenit în luptă pentru un loc de Liga Campionilor, după ce recursul făcut la Colegiul de Garanție al CONI a fost, joi, parțial acceptat. Bianconerii au primit înapoi cele 15 puncte luate în ianuarie, prin sentința pronunțată de prima instanță de judecată, și cazul „pusvalențelor fictive Prisma” se va rejudeca la Curtea de Apel Federală.

Mourinho, reacție de 18 cuvinte după ce Juventus și-a primit punctele înapoi
JUVENTUS
Mourinho, reacție de 18 cuvinte după ce Juventus și-a primit punctele înapoi

Juventus nu va scăpa nepenalizată

Sportmediaset dezvăluie că „Bătrâna Doamnă” nu va scăpa nepenalizată și că până la sfârșitul lunii mai va veni și următoarea decizie pentru ca clubul să aibă timp până pe 30 iunie să conteste, din nou, verdictul Curții de Apel. 

Faptul că lui Andrea Agnelli, Fabio Paratici, Maurizio Arrivabene și Federico Cherubini li s-au confirmat suspendările susține articolul 4 al "nerespectării lealității sportive", din moment ce trei dintre cei patru conducători torinezi au o responsabilitate directă în frauda fiscală comisă în perioada investigată, 2018-2021.

Juventus ar putea pierde 9 puncte

„E destul de probabil ca la Curtea de Apel federală să se solicite iar depunctarea cu -9, așa cum au cerut și procurorii federali acum trei luni, chiar dacă problema rămâne complexă și nu există și o corelare între capetele de acuzare și dimensiunea penalizării. A-i sancționa fără a-i exclude din calculele pentru Champions League înseamnă a-i ierta mai degrabă pe bianconeri. 

Deși verdictul definitiv privind participarea în Europa în sezonul viitor ar putea veni de la UEFA, care anchetează în paralel cazul”, a explicat sursa citată. Juve speră ca sentința definitivă să vină cât mai târziu, astfel încât depunctarea să nu se mai aplice în actuala stagiune.

Juventus? Râd ca să nu plâng. De trei luni jucăm în Serie A cu un clasament neadevărat, dar nu trebuie să ne surprindă, doar suntem în Italia

- Tiago Pinto, secundul lui AS Roma

Citește și: 

Interzis la Istanbul? Finala Champions League ar putea fi mutată pentru a treia oară din Turcia » Care e îngrijorarea UEFA

Renașterea Italiei! Cinci semifinaliste din 12 în cupele europene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează