INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Renașterea Italiei! Cinci semifinaliste din 12 în cupele europene

Italia are cinci semifinaliste din 12 în cupele europene
Italia are cinci semifinaliste din 12 în cupele europene

Articol de - Publicat vineri, 21 aprilie 2023 12:04 / Actualizat vineri, 21 aprilie 2023 12:34

Cinci semifinaliste din 12 în cupele europene! Performanța n-a fost atinsă niciodată de echipele peninsulare. Inter și Milan se luptă în Liga Campionilor, Juventus și Roma în Europa League și Fiorentina în Conference League.

„Fotbalul italian s-a întors în elita Europei și ridică iarăși vocea. Avem cinci echipe în semifinalele celor trei competiții europene și nimeni nu mai e ca noi!”. Așa salută Gazzetta dello Sport o performanță nemaiatinsă vreodată de Il Calcio în istoria participării în cupele continentale.

Mondialul din Qatar, gaură pentru TVR: pierdere de 5,5 milioane de euro + Cât a costat difuzarea în România și cât a câștigat postul public din publicitate
MEDIA
Mondialul din Qatar, gaură pentru TVR: pierdere de 5,5 milioane de euro + Cât a costat difuzarea în România și cât a câștigat postul public din publicitate

Serie A are cinci semifinaliste din 12 în cupele europene. Mai mult decât Premier League și La Liga la un loc

Serie A are tot atâtea reprezentante în penultimul act câte adună Premier League (Manchester City și West Ham), LaLiga (Real Madrid și FC Sevilla) și Bundesliga (Bayer Leverkusen) la un loc. 

Completează tabloul formațiilor calificate în careul de ași câte o reprezentantă a Țărilor de Jos (Alkmaar) și Elveției (Basel).

Renașterea Italiei! Cinci semifinaliste din 12 în cupele europene
Prima pagină din Gazzetta dello Sport de vineri, 21 aprilie

Serie A va avea o finalistă sigură în Liga Campionilor

Italienii sunt siguri și că vor avea finalistă în Liga Campionilor. După „sfertul” Milan - Napoli, vine „Il Derby dela Madonnina” în dublă manșă și un nou record, cinci ciocniri milaneze în același sezon (adăugând și Supercupa Italiei). 

Pentru Milan este a 14-a semifinală în CCE/Ligă, prima după 16 ani de așteptare, în timp ce pentru Inter este a noua, prima din 2010 încoace. Una dintre squadrele lombarde se va lupta pentru cupa cu urechi mari cu învingătoarea din Real Madrid și Manchester City.

Renașterea Italiei! Cinci semifinaliste din 12 în cupele europene
După „sfertul” Milan - Napoli, vine „Il Derby dela Madonnina” în dublă manșă. Foto: Imago Images

Juventus și Roma se luptă pentru trofeul Europa League

Retrogradată din Liga Campionilor, Juventus va da piept în semifinalele Europa League cu Sevilla, specialista competiției, și va disputa a 22-a semifinală în Europa. Cea mai titrată italiană și a patra pe continent după Real Madrid (37), Bayern (28) și Barcelona (26). 

Asta-n timp ce Roma lui Mourinho, adversara lui Levekusen în penultimul act, a ajuns în a patra semifinală de cupă în ultimele șase sezoane, la fel ca Real Madrid. Sunt șanse, deci, să avem o finală italiană la Budapesta.

Fiorentina se îndreaptă spre finala de la Praga

O neașteptată semifinalistă în Conference e Fiorentina, care atinge penultiul act al unei eurocupe pentru a opta oară, prima după 2014-'15

Echipa viola, ce va înfrunta mai departe pe Basel, este devansată la semifinalele jucate în Europa doar de Inter, Juventus și Milan. West Ham, fosta rivală din grupe a FCSB, sau Alkmaar ar aștepta-o în finala de la Praga.

VIDEO. Adrian Mutu și-a ales favorita la Champions League: „Au făcut ceva extraordinar în acest an”

Citește și:

Au găsit vinovatul pentru dezastrul de la Sevilla: „Jalnic! Unii își joacă practic cariera la Manchester United”

Bayern Munchen l-ar putea pierde pe Thomas Muller » De cine depinde viitorul internaționalului german

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  22 Aprilie 2023, 11:24

Daaa, cu trageri aranjate si pe parti de tablouri favorabile ! In timp ce pe PSG, Liverpool, Dortmund, Bayern, City, Real au jucat intre ele ... Italienii nu vor cistiga, oricum, nici o Cupa.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează