INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

NEWS ALERT Juventus Torino, OUT din Europa! De ce a luat UEFA această măsură drastică și cine va juca în locul „Bătrânei Doamne”

Juventus Torino FOTO: Imago
Juventus Torino FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 28 iulie 2023 20:52 / Actualizat vineri, 28 iulie 2023 21:11

Juventus Torino nu va evolua în sezonul viitor în Conference League, locul său fiind luat de Fiorentina. Ancheta forului european a durat 7 luni și, pe lângă suspendare, i-a mai aplicat și o amendă de 20 de milioane de euro.

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat cu Juventus. Camera de Control a fair-play-ului financiar de la UEFA a decis astăzi excluderea clubului torinez pentru sezonul 2023-2024, ca urmare a încălcării acelui „settlement agreement” stabilit în 2022 între „Bătrâna Doamnă" și forul de la Nyon. 

Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!
FRANȚA
Bomba mercato! PSG ia un star al Barcelonei în acest weekend. Îi achită clauza de reziliere!

Juventus Torino a primit și o amendă consistentă

Pe lângă suspendare, Juventus a primit o amendă de 20 de milioane, de euro, din care 10 milioane sunt condiționate de bilanțurile stagiunilor 2023-2024 și 2024-2025, care trebuie să fie în concordanță cu ceea ce au promis "bianconeri" la UEFA și cu normele prevăzute în regulamentul de licențiere.

„În Conference League, acolo unde a aruncat-o penalizarea de zece puncte aplicată pentru plusvalențele fictive și neregulile la plata salariilor, va merge ocupanta locului imediat următor piemontezilor, adică 8. Acesta îi oferă acum Fiorentinei, finalista Conference League, accesul în a treia competiție continentală", a anunțat cotidianul Gazzetta dello Sport.

Șapte luni a durat ancheta făcută de forul continental până să dea sancțiuinea care este răul cel mai mic. Pentru că Juventus stă pe bară în stagiunea în care trebuia să evolueze în Conference League, o competiție cu premii mici, și poate fi prezentă în 2024-2025 în Liga Campionilor, ce își schimbă formatul și oferă mult mai mulți bani.

Juventus a scăpat de grija meciurilor de joi

Norocul bianconerilor este că UEFA s-a grăbit să dicteze o suspendare până pe 7 august, data la care se face tragerea la sorți a play-off-ului din Conference League. Altfel s-ar fi aplicat excluderea în stagiunea succesivă. Trupa lui Massimiliano Allegri se va putea concentra astfel pe Serie A și Coppa Italia. 

În 2019, a pățit același lucru și Milan, căreia i s-a interzis să fie prezentă la startul Europa League, tot din cauza încălcării fair-play-ului financiar.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

Un fost internațional olandez, condamnat pentru trafic de droguri! Câți ani va sta după gratii

Mihai Popa a debutat la Torino. Cum s-a descurcat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Vali1951
Vali1951  •  29 Iulie 2023, 17:47

O nimica toată! La câte tâlharii au astia in cârcă! Câte trofee însușite ilegal , câte campionate , cupe și trofee internationale luate cu japca și corupție în detrimentul altor echipe cinstite ! E echipa mereu favorizată de FIGC. Amintesc doar cateva firimituri dintre ele 1980. 1985 CCE Heysel , 2006 2008 etc etc. Practic esența FIFA , mafioți până în măduvă!

romeverest
romeverest  •  29 Iulie 2023, 14:17

Cei mai suparati sunt suporterii Fiorentinei care nu mai doresc sa participe in aceasta competitie !! Pe nimeni nu intereseaza Conferance League, iar suporterii fiorentini isi fac probleme pentru ca aceasta competitie va afecta randamentul echipei in campionatul italian !!

Amiralul2022
Amiralul2022  •  29 Iulie 2023, 12:32

UEFA dă de pământ cu toate echipele, mici sau mari, nu contează, și la noi Federația lui Burleanu și Liga nu știau ce și cum să mai facă s-o salveze mereu pe Dinamo, această rușine comunisto-bolșevică a fotbalului românesc...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează