INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Juventus tremură! „Bătrâna Doamnă” e investigată pentru fraudă contabilă

Juventus e investigată pentru fraudă contabilă / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Juventus e investigată pentru fraudă contabilă / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 noiembrie 2021 11:15 / Actualizat sambata, 27 noiembrie 2021 11:55

Juventus Torino, unul dintre granzii din Serie A, se confruntă cu noi probleme. „Bătrâna Doamnă” e investigată pentru fraudă contabilă, iar parchetul din Torino a anunțat declanșarea unei investigații de amploare. Clubul ar putea avea de suferit inclusiv din punct de vedere sportiv!

Învinsă categoric de Chelsea în Champions League, 0-4, Juventus mai încasează o lovitură greu de digerat. Conform prestigioasei publicații Gazetta dello Sport, oficialii torinezilor au fost căutați de reprezentanții Gărzii Financiare, care au descins la sediile clubului din Torino și Milano. 

Juve e vizată de investigația intitulată „Prisma”, începută în luna mai a acestui an și care ar putea provoca un nou scandal de proporții în fotbalul italian!

Filmarea secretă » Cristiano Ronaldo a făcut prăpăd în vestiarul lui Juventus! Singurul care i-a răspuns
CHAMPIONS LEAGUE
Filmarea secretă » Cristiano Ronaldo a făcut prăpăd în vestiarul lui Juventus! Singurul care i-a răspuns

Juventus, investigată pentru fraudă contabilă!

Motivul? Autoritățile din Italia încearcă să pună mâna pe bilanțurile contabile ale clubului din perioada 2018-2021, clubul fiind bănuit de fraudă contabilă în decursul acestor ani. Sunt vizate inclusiv transferurile echipei din ultimele sezoane. 

Schimbul Arthur - Miralem Pjanic e cel care a ridicat cele mai multe semne de întrebare, Federația Italiană de Fotbal și Consiliul Național pentru Societăți și Bursă din Italia intrând deja pe fir. Juventus e în vizorul autorităților pentru „comunicări false de la firmele cotate și emiterea de facturi pentru operațiuni inexistente”. 

În 2020, Juvntus și Barcelona au fost protagonistele unui schimb neașteptat. Miralem Pjanic a trecut pe Camp Nou, iar italienii l-au primit la schimb pe brazilianul Arhur Melo. Bosniacul a fost adus la schimb cu Arthur, printr-o afacere în care Barcelona a dat 60.000.000 milioane de euro pe Pjanic și a încasat 72.000.000 pentru brazilian.

Andrea Agneli și Nedved, vizați de anchetă

Sunt vizate nume importante de la Juventus: președitnele Andrea Agneli, vicepreședintele Pavel Nedved, dar și Fabio Paratici, fostul director sportiv al lui Juve, ajuns între timp la Tottenham.

Există și un precedent care îi dă fiori lui Juventus. În 2018, clubul Chievo Verona a fost penalizat cu trei puncte și cu o amendă de 200.000 de euro pentru fals în actele cotabile.

VIDEO Imagini de la antrenamentele lui Juventus

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

După rușinea din Conference League, Tottenham se afundă în datorii! Antonio Conte, dezamăgit: „Nu sunt magician”

VIDEO Inegalabilul Zlatan! Ibrahimovic s-a dezlănțuit în sala de forță și a urcat clipul pe net

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
rumunek
rumunek  •  27 Noiembrie 2021, 21:07
Postat de dexter3 pe 27 Noiembrie 2021, 20:47

Asta pentru ca esti gigist fanatic, iar gigistii traiesc intr-o lume doar a lor, in care ei sunt cei pozitivi, frumosi, destepti... Ninoninonino

Pare că ai luat totuși tu cocktailul lui Gigi, în loc de vaccin. D@-te-n %€@&s cu tot cu ne-gigismul tău de coadă de topor din cluuuuuj. Ar trebui să vă ascundeți de 1 decembrie. Ne e scârbă de voi de peste 100 de ani, de când vi se pare că s-a înființat *** aia a voastră.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

rumunek
rumunek  •  27 Noiembrie 2021, 21:02
Postat de c23665 pe 27 Noiembrie 2021, 17:30

Pentru tine e noapte neagră în miezul zilei de vară!! Dacă tăceai, puteam crede că ai spus ceva...

Litere și cifre, o înșiruire ineptă, fără sens, la fel ca și cuvintele din comentariile tale. Opinia ta e la fel de importantă precum praful pe câmp. Get a f… life!

dexter3
dexter3  •  27 Noiembrie 2021, 20:47
Postat de rumunek pe 27 Noiembrie 2021, 15:38

Pentru mine, Juventus e aceeași cioară vopsită ca și CFR la noi. Imagine frumoasă, dar în spate influențe extrasportive, arbitrii corupți, aranjamente, transferuri mirositoare, corupție și mânării financiar-contabile. Dar cumva aceste echipe sunt modele de succes în fotbalul de astăzi, ceea ce nu e ok. Ei nasc rivali asemeni lor, care trebuie sa-și murdărească mâinile pentru a putea concura cumva cu ele sau care intră cu ele în colaborare. Totuși acest model ține doar un anumit timp, apoi totul se împute din interior. La Juve se întâmplă de 2 ani, la CFR parcă începe.

Asta pentru ca esti gigist fanatic, iar gigistii traiesc intr-o lume doar a lor, in care ei sunt cei pozitivi, frumosi, destepti... Ninoninonino

Vezi toate comentariile (8)
Comentează