INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA CAMPIONILOR

„Revine Mister Champions” » Benzema este „bestia neagră” a lui Liverpool

Karim Benzema. Foto: Imago Images
Karim Benzema. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 13:01 / Actualizat marti, 14 martie 2023 13:01

Karim Benzema (35 de ani), refăcut după accidentare, are 6 goluri marcate în cele 7 dueluri cu Liverpool, iar sezonul trecut s-a dezlănțuit în eliminatoriile Ligii Campionilor, cu 10 reușite pentru Real Madrid.

Atacantul francez s-a recuperat la timp pentru a nu-i lipsi lui Real Madrid în Liga Campionilor. Accidentarea la gleznă care l-a ținut pe bară cu Espanyol e deja istorie și Karim Benzema e la dispoziția lui Ancelotti pentru returul „optimilor” cu Liverpool. 

Giovanni Becali, impresionat de condițiile de la CFR Cluj: „Sunt peste Serie A și Franța” + „Varga plătește lunar 160.000 de euro doar pentru funcționari”
CFR Cluj
Giovanni Becali, impresionat de condițiile de la CFR Cluj: „Sunt peste Serie A și Franța” + „Varga plătește lunar 160.000 de euro doar pentru funcționari”

„Balonul de Aur” a semnat pe Anfield Road o „dublă” în recitalul blanco (5-2) și rămâne un coșmar pentru „cormoranii” lui Klopp.

Mai simplu în Liga Campionilor decât în La Liga pentru Real Madrid

În cele șapte confruntări cu „The Reds”, Benzema le-a marcat șase goluri: patru în deplasare, unul pe „Santiago Bernabeu” și altul în finala câștigată din 2018, jumătate dintre acestea în fazele eliminatorii. 

De aceea și ziarele Marca și AS au scos în față, pe copertă, revenirea lui „Mr. Champions” ca argument pentru o calificare în faza „sferturilor”. Liga Campionilor e competiția în care Madridul poate ajunge în acest sezon mai ușor s-o câștige decât titlul și Cupa Regelui, trofee la care Barcelona are prima șansă la triumf.

Karim Benzema are 18 goluri în 25 de dueluri cu englezii

De altfel, dincolo de grupe Benzema s-a dezlănțuit și în sezonul trecut, cu nu mai puțin de zece reușite, după cele cinci înscrise în serii: hattrick cu PSG, patru goluri cu Chelsea în dubla manșă și, la fel, alte trei cu Manchester City. Acum are „dubla” de la Liverpool și englezii tremură avându-l iarăși în față, întrucât niciun alt adversar nu i-a dat atâtea goluri în istoria Ligii Campionilor/CCE. 

Pentru că în 25 de dueluri cu cluburile din Regatul Unit Karim a punctat de 18 ori (în poarta lui Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea și Tottenham) și numărătoarea poate continua mâine seară în capitala Spaniei!

Karim Benzema, aproape de podiumul all-time al marcatorilor din Liga Campionilor

Benzema mai are un motiv să fie în teren pentru a-și rotunji numărul de goluri în Champions. În prezent are 88 în 147 de partide în C1 (76 de reușite în 128 de jocuri în tricoul lui Real), la doar trei lungimi distanță de Robert Lewandowski (91), atacantul polonez, aflat pe podiumul all-time al marcatorilor, fiind deja eliminat din Europa cu Barcelona. 

Primii doi în top sunt intangibili, Cristiano Ronaldo (140) și Leo Messi (121).

Eden Hazard nu vorbește cu Carlo Ancelotti

De aproape două luni și jumătate, Eden Hazard a dispărut complet de pe radarul lui Real Madrid. Ancelotti l-a folosit ultima oară în Cupa Regelui, 67 de minute, la 1-0 cu Cacereño, și nu i-a oferit decât 98 de minute din 3 partide în La Liga. 

Belgianul, al cărui contract expiră în 2024, s-a plâns într-un interviu pentru televiziunea RTBF că nici nu vorbește cu antrenorul italian, dar îl respectă. „Mi-e dor să fiu în teren, să joc și să mă simt important. Atunci ai încredere, îi simți și pe fani cu tine și totul devine mai ușor. Aș vrea să mai rămân la Madrid, înțeleg dubiile asupra mea, dar sper să fiu și la anul aici. Îmi doresc ca Ancelotti să conteze și pe mine în acest sezon, deși colegii joacă bine. E greu să schimbi echipa ce câștigă”.

VIDEO. Rezumatul meciului Liverpool - Real Madrid (2-5)

Citește și:

Încă o lovitură pentru Barcelona: judecătorul a întors decizia inițială, iar starul catalanilor e primul care are de suferit

Simeone, mesaj pentru Xavi după ce a văzut modul în care câștigă Barcelona

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează