INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Va juca până la 57 de ani! Și-a prelungit contractul cu echipa sa și va intra în al 38-lea sezon ca profesionist

Kazuyoshi Miura e cel mai bătrân fotbalist în activitate // Foto: Imago
Kazuyoshi Miura e cel mai bătrân fotbalist în activitate // Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 19:30 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 21:25

Kazuyoshi Miura, 56 de ani, cel mai longeviv fotbalist, va continua să evolueze în liga secundă portugheză, la Oliveirense, împrumutat de la Yokohama FC, cluburile având același proprietar. În acest an, a intrat în trei meciuri și a bifat 27 de minute, suficient însă pentru a deveni un idol.

Nu s-a plictisit deloc de fotbal, deși se apropie de vârsta pensionării. La 56 de ani, Kazuyoshi Miura va mai evolua un sezon la Oliveirense, clubul portughez împrumutându-l de la Yokohama FC începând cu ianuarie 2023. Cele două cluburi au același paron, Onodera, și mutarea nu a întâmpinat niciun obstacol.

Anunțul despre „King Kazu” a fost publicat de gruparea din nordul Portugaliei pe rețelele de socializare, unde pozele sale de la antrenament au strâns peste 4.000 de aprecieri și 500 de distribuiri.

Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani
TRANSFER
Fabulos! Cel mai bătrân fotbalist din lume revine în Europa la 55 de ani

Căpitanul Kazu Miura a fost ales omul meciului!

Intrând în al 38-lea sezon ca profesionist, fotbalistul japonez a scris istorie și la clubul lusitan, devenind la debutul la Oliveirense, cel mai bătrân jucător care a evoluat vreodată în Portugalia! În cel mai recent meci disputat, 

Miura a intrat 20 de minute, a fost onorat cu banderola de căpitan și ales cel mai bun de pe teren în partida cu Leixoes. Legenda niponă a strâns doar 27 de minute în trei meciuri în care a fost folosit, dar a devenit rapid un idol al fanilor roș-albaștri, care-l aplaudă în picioare la fiecare apariție a sa pe terenul de joc.

Miura are 91 de selecții și 51 de goluri la naționala Japoniei

Miura joacă fotbal din 1986, când s-a lansat la Santos, și apoi s-a transferat la Palmeiras, ambele grupări din São Paulo. În cariera sa XXL, Kazu a mai îmbrăcat tricoul unor echipe importante precum Genoa, Croația Zagreb, Vissel Kobe și Yokohama, unde este legitimat din 2005. 

La naționala Japoniei, are 91 de selecții și 51 de goluri și i-a ajutat pe „Samuraii albaștri” să câștige Cupa Asiei în 1992.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Buldozerele, în acțiune pe Camp Nou » Imagini impresionante de la demolarea celebrului stadion! Unde va juca Barcelona

Atenție, Bayern! PSG a pus pe lista priorităților în mercato un jucător cu care bavarezii negociază de o lună fără succes

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează