INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECLARAȚII

"Klopp este cel mai bun antrenor din lume" » Un fost jucător al Borussiei Dortmund dezvăluie secretul neamțului

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat miercuri, 08 februarie 2017 18:19

Mijlocașul echipei Las Palmas, Kevin Prince Boateng, a acordat un interviu publicației The Guardian în care a vorbit, printre altele, despre Jurgen Klopp, întâlnirea cu Mandela sau transferul său la AC Milan.

Fostul internațional ghanez a declarat că, în opinia sa, tehnicianul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este cel mai bun antrenor din lume:

"Klopp știe când să te forțeze și când să te menajeze. Știe când ai nevoie de băutură și când ai nevoie de apă. El are totul. Întrebați-i pe jucătorii săi și vor spune că este cel mai bun, că ar muri pentru el".

În vârstă de 29 de ani, Boateng a vorbit și despre întâlnirea cu Nelson Mandela.

"Întotdeauna mi-am dorit să întâlnesc trei oameni: Michael Jackson, Muhammad Ali și Nelson Mandela. M-am întâlnit doar Mandela și este greu de descris. Este doar bucurie. Mandela a fost în închisoare timp de 27 de ani, doar pentru că s-a luptat pentru drepturile sale. El ar fi trebuit să fie supărat pe toată lumea, dar nu a fost. A fost calm. E ca în film. E ca un înger stând acolo", a mai spus mijlocașul ghanez.

Boateng și-a adus aminte de momentul când a semnat cu AC Milan, imediat după Campionatul Mondial din 2010.

"Când am ajuns la AC Milan erau toate vedetele acolo. Am semnat a doua zi după ce veniseră Ibrahimovici și Robinho. Mai erau în echipă nume mari ca Seedorf, Pirlo, Ambrosini, Gattuso, Ronaldinho, Thiago Silva și Jankulovski. În prima mea zi am mers mai devreme să fac testele și am văzut numele. L-am sunat pe fratele meu mai mare (n.r. Jerome  Boateng) să îi spun că stau lângă Pirlo. Mi-a zis să fac o poză și să îi arăt. I-am trimis o poză cu dulapul vechi al lui Beckham. Nu m-a crezut. Mi-a zis: «Minți! Minți!»".

Surse: theguardian.comghanasoccernet.comskysports.comfourfourtwo.com

Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  09 Februarie 2017, 11:42

Nu-i suficient sa ajungi in lotul unei mari echipe. Trebuie sa mai si ,,participi'' la jocuri, sa marchezi goluri, sa castigi ( eventual ) ceva trofee, etc. Si cativa romani au ,,trecut'' pe la Milan, Inter, Roma,Juventus. Mi-e teama ca doar despre Chivu se poate spune ca si-a ,,materializat'' visul; a ,,prins'' cea mai buna perioada de castigat trofee la Inter ( 5 titluri de campion, cred- unul atribuit ptr. ca i-a fost ,, retras'' lui Juve- un trofeu CL, in 2009 cu Mourinho) si-n plus a primit si destui bani. Toti ceilalti de care stiu eu - Raducioiu, Contra, Mutu, Lobont - au avut prezente relativ modeste la echipele mentionate. Hagi a avut nesansa de-a evolua la Real Madrid si Barcelona in perioadele in care cealalta echipa reusea sa obtina trofee ( in oglinda, as zice) iar G.Popescu a reusit ceva mai mult cu Barcelona ( el avand si meritul de-a fi fost ,,capitanul'' lui Pep Guardiola, cred), o Cupa Cupelor si ceva titluri de campioana in Spania. Amandoi au avut un fericit final de cariera cand s-au transferat la turci, castigand cu Galatasaray titluri de campioana cat si Cupa UEFA ( nu socotesc ce-a ,,patit'' G.Popescu la intoarcerea acasa, la Dinamo; n-ar fi trebuit sa procedeze asa). Asa ca Printul Boateng nu ,,iese'' mai castigat, din aventura sa fotbalistica, mai mult decat,, neamtul'' Boateng, ce-a ales pe Bayern si Germania. E-adevarat ca-n Tenerife este, totusi, o clima mai placuta decat altele ( trebuie sa joci insa si pe terenul adversarilor).

sooos1ck
sooos1ck  •  08 Februarie 2017, 22:23

O fi, dar nu anul asta, Liverpool e PRAF!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează