INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO + FOTO Kun Aguero și-a anunțat în lacrimi retragerea: „Am luat decizia acum 10 zile. Plec cu capul sus”

Sergio „Kun” Aguero și-a anunțat azi retragerea din fotbal, +28   FOTO
Sergio „Kun” Aguero și-a anunțat azi retragerea din fotbal,

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 13:43 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 14:28

Sergio „Kun” Aguero (33 de ani) și-a anunțat azi retragerea din fotbal, din cauza problemelor de sănătate.

  • Pe 30 octombrie, Sergio Aguero a ieșit de pe teren în minutul 41 al meciului dintre Barcelona și Alaves, scor final 1-1, acuzând dificultăți în a respira. Ulterior, investigațiile au relevat că atacantul argentinian suferă de aritmie cardiacă, iar Barcelona a anunțat inițial că acesta va sta pe tușă cel puțin 3 luni. Acum, atacantul a luat decizia de a se retrage.

Atacantul Barcelonei, adus în vară de catalani, a susținut azi o conferință de presă în care a anunțat că nu va mai continua să joace fotbal. Vizibil emoționat, argentinianul a vorbit printre lacrimi despre decizia sa.

 La conferință au participat mai mulți oficiali ai Barcelonei, Xavi, jucătorii clubului, dar și Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City.

Barcelona, negocieri pentru Haaland » Mesajul transmis de Mino Raiola președintelui Laporta
BARCELONA
Barcelona, negocieri pentru Haaland » Mesajul transmis de Mino Raiola președintelui Laporta

VIDEO Kun Aguero a anunțat în lacrimi că se retrage

„Am făcut această conferință pentru a vă anunța că am decis să mă retrag din fotbal. Sunt momente foarte grele pentru mine, dar sunt împăcat cu decizia luată. Sănătatea mea e pe primul loc, având în vedere ce am pățit luna trecută. Bine că am pățit acum, la 33 de ani, și nu mai devreme. Doctorii mi-au spus că e cel mai bine să renunț. Am luat decizia acum 10 zile.  Acum voi sta liniștit o perioadă, nu voi face nimic.

Mă simt bine acum, dar primele săptămâni au fost grele. După primele examene fizice, doctorii mi-au spus că există șansa să nu mai joc. După ce am aflat că nu mai pot juca, mi-a fost greu să conștientizez. Acum sunt bine, dar mi-a fost greu.

Sunt mândru și fericit pentru cariera mea. Încă de la vârsta de 5 ani am vrut să joc fotbal. Le mulțumesc celor de la Independiente, unde m-am format, celor de la Atletico, care au pariat pe mine la 18 ani, celor de la Manchester City, care știu ce simt pentru ei, și Barcelonei, care a contat pe mine. Mulțumesc și naționalei Argentinei, pe care o iubesc cel mai mult.

Sunt fericit pentru titlurile câștigate. Îmi amintesc de un gol marcat la 17 ani într-un Independiente – Racing, de victoriile cu Atletico Madrid în Europa League, de golul decisiv marcat pentru City în meciul cu QPR, de Copa America și că ultimul meu gol a fost contra lui Real Madrid. Nu e rău deloc pentru ultimul gol, nu? Plec cu capul sus. Le mulțumesc tuturor fanilor.

Ce am trăit în Barcelona, nu am trăit în altă parte. M-a surprins dragostea oamenilor. Mi-ar fi plăcut să ajut echipa mai mult”, a spus Kun Aguero, potrivit Mundo Deportivo.

Venit în vară la Barcelona, Aguero a apucat să bifeze doar 4 meciuri (165 de minute) pentru catalani, fiind o bună perioadă de timp accidentat. A reușit un singur gol, cu Real Madrid (1-2). Va rămâne ultima reușită a lui Kun în cariera de jucător profesionist.

Sergio Aguero a înscris peste 400 de goluri 

Sergio Aguero lăsa în spate o carieră spectaculoasă, cu 4 cluburi în CV: Independiente, în țara natală, Atletico Madrid, Manchester City și Barcelona.  Cel mai mare succes l-a avut în Anglia, acolo unde a cucerit nu mai puțin de 15 trofee alături de Manchester City. El are două trofee și alături de Atletico Madrid, precum și Copa America cu naționala Argentinei, pentru care a jucat de 101 ori și a înscris 41 de goluri.

La echipele de club, Sergio Aguero a înscris 379 de goluri în 663 de meciuri, unul dintre acestea pentru Barcelona, actuala sa formație.

FOTO Imagini spectaculoase din cariera lui Kun Aguero

+24 FOTO

VIDEO Singurul gol marcat de Aguero la Barcelona

Citește mai multe știri din La Liga:

Românul crescut de Real Madrid a debutat la Deportivo Alaves » Titular într-o înfrângere usturătoare din Cupa Regelui

Barcelona, negocieri pentru Haaland » Mesajul transmis de Mino Raiola președintelui Laporta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cfrinho
cfrinho  •  15 Decembrie 2021, 15:15

O miocardita "usoara", probabil, efect secundar de la serul superb la care facea reclama pana nu demult, si il citez: "Per solidaridat. Pels teus. Per totes".

nune
nune  •  15 Decembrie 2021, 14:56

Trist...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează