INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Parisul în flăcări! Kylian Mbappe și alți fotbaliști francezi au protestat după ce un adolescent a fost ucis de poliție: „Inacceptabil!”

Parisul în flăcări. Foto: Imago Images
Parisul în flăcări. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 iunie 2023 14:58 / Actualizat joi, 29 iunie 2023 14:58

Ciocniri violente la Paris și în alte orașe, cu zeci de arestați și răniți. Un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal de poliție la un control rutier. Președintele țării și mai mulți jucători, în frunte cu Kylian Mbappe, au reacționat.

Altă noapte de incidente majore la Paris, de proteste masive, ciocniri cu poliția și mașini în flăcări, după ce Nael, adolescentul cu origini algeriene în vârstă de 17 ani, a fost împușcat mortal marți de un polițist pentru că a refuzat să oprească mașina în Nanterre (11 kilometri nord-vest de centrul capitalei) la un control rutier. Zeci de arestați, zeci de răniți!

Suspiciuni între dinamoviști: „Manipulare, minciuni, campanie lansată pe genunchi. Trebuie să aprindă un beculeț”
DINAMO
Suspiciuni între dinamoviști: „Manipulare, minciuni, campanie lansată pe genunchi. Trebuie să aprindă un beculeț”

Kylian Mbappe: „Sufăr pentru Franța mea”

Protestatarii acuză „o execuție”, iar președintele țării, Emmanuel Macron, a reacționat furibund în timpul unei vizite la Marseille: „Un adolescent a fost ucis. E inexplicabil, de neiertat. Nimic nu poate justifica moartea unui tânăr”.

Fotbaliștii s-au implicat și ei, au dat mesaje pe rețelele de socializare. Primul a fost Kylian Mbappe. „Sufăr pentru Franța mea. O situație inacceptabilă. Nael, un mic înger care ne-a părăsit prea drevreme”, a comentat căpitanul „Les Bleus” pe Twitter.

Jules Kounde, colegul lui Kylian Mbappe: „Deformează adevărul”

Jules Kounde, colegul său de la națională, l-a urmat. „Un băiat de 17 ani omorât. Aceasta e realitatea dramatică”, a scris apărătorul Barcelonei, acuzând și televiziunile: „Și dacă încă o prostie a poliției nu era suficientă, posturile de știri fac mare tevatură. Studiouri deconectate de realitate, «jurnaliști» care pun «întrebări» cu scopul de a deforma adevărul, de a criminaliza victima și de a găsi circumstanțe atenuante acolo unde nu există. O metodă veche de când lumea pentru a masca problema reală. De ce n-am stinge un pic televizorul pentru a ne informa?”.

Jules Kounde: „Înainte de a fi fotbaliști suntem oameni”

Atacat de mai mulți oameni după mesajul pe Twitter, Kounde a revenit: „E amuzant să descopăr frustrarea emanată de unii oameni când un sportiv, când un fotbalist ia atitudine la o problemă socială. Ca și cum am fi închiși într-o cutie în care ni se interzice să ne exprimăm opinia asupra unor subiecte ce ne privesc la fel de mult ca pe orice cetățean. Dacă trebuie să vă reamintesc, înainte de a fi fotbaliști suntem oameni, cu obligații, dar și cu drepturi, inclusiv cel de a vorbi despre ce dorim”. 

Citește și:

Bayern cumpără unul dintre cei mai în vogă stoperi din lume

MARCA anunță: un român este „ținta numărul 1” pentru clubul din La Liga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
contrabas3
contrabas3  •  29 Iunie 2023, 16:35

“… adolescentul… a fost împușcat mortal marți de un polițist pentru că a refuzat să oprească mașina în Nanterre (11 kilometri nord-vest de centrul capitalei) la un control rutier.” — Oprește, bă, dacă te solicită miliția! Altfel sunt șanse să te trezești mort! Văd că moda de la americani a ajuns și la europeni: poliția este de vină, chiar dacă infractorul care face o fărădelege este om de culoare, așa că distrugem tot, în semn de prostest! (?) Vai de tine, lume!

VardyParty
VardyParty  •  29 Iunie 2023, 16:20

Săraca Franta.

parachioara5
parachioara5  •  29 Iunie 2023, 16:03

... in Romania nu avem aceasta problema...Mario este in Italia...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează