INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Dilema lui Mbappe » Condiția pusă de Real Madrid îl apropie de PSG: sumele aiuritoare puse pe masă pentru semnătura francezului

Kylian Mbappe, PSG // foto: Imago Images
Kylian Mbappe, PSG // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 14:44 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 16:04

Cu mai puțin de două luni înainte de a-i expira contractul, Kylian Mbappe (23 de ani) păstrează tăcerea în privința viitoarei sale echipe. Un aspect al ultimei oferte din partea lui Real Madrid îl nemulțumește pe atacantul francez: „los blancos” solicită 50% dintre drepturile sale de imagine.

„Drepturile de imagine reprezintă cheia pentru transferul lui Kylian Mbappe”, scrie cotidianul iberic El Pais.

Părea cert că Mbappe va îmbrăca tricoul „blanco” începând din sezonul următor, dar o condiție pusă de Real Madrid i-a pus pe gânduri pe jucător și cei din anturajul său.

„Complet pierdut” » Atacantul de 80 de milioane de euro al lui Juventus este făcut „pachet” în presa din Italia
SERIE A
„Complet pierdut” » Atacantul de 80 de milioane de euro al lui Juventus este făcut „pachet” în presa din Italia

Real Madrid vrea 50% din drepturile de imagine ale lui Mbappe. Jucătorul strâmbă din nas

Potrivit sursei citate, în luna martie, după ce Real Madrid a eliminat-o pe PSG din optimile de finală ale Champions League, madrilenii au prezentat oferta finală pentru Mbappe: 180 de milioane de euro sub forma de bonus la semnătură, un salariu de 40 de milioane de euro pe sezon (net) și păstrarea a 50% din banii obținuți de jucător din drepturile de imagine.

Concret, Real Madrid vrea jumătate din banii obținuți de Mbappe de pe urma sponsorizărilor. Iar Kylian stă excelent în această privință, având colaborări cu firme precum EA, Nike și Hublot.

Cererea noii campioane a Spaniei a nemulțumit anturajul lui Mbappe. Echipa de avocați a fotbalistului a calculat că Mbappe a câștigat 40 de milioane de euro de pe urma sponsorizărilor în acest sezon, sumă care ar putea urca până la 70 de milioane de euro pe viitor. Așadar, Mbappe ar ceda sume importante către Real Madrid, dacă acceptă oferta „albilor”.

Pe de altă parte, Real Madrid argumentează că transferul în capitala Spaniei i-ar aduce lui Mbappe chiar mai multe contracte de sponsorizare, astfel că ar compensa pentru transferul a 50% din profit către club.

Kylian Mbappe: „Au apărut elemente noi”

De curând, întrebat despre viitorul său, Mbappe s-a referit la acest aspect al negocierilor, fără să dea cărțile pe față: „Nu am luat o decizie, pentru că au apărut elemente noi de luat în calcul”. Aluzie la faptul că anturajul lui Mbappe nu se aștepta la o asemenea condiție din partea celor de la Real Madrid, despre care madrilenii nu ar fi menționat nimic până în martie.

De neînțelegerea dintre Real Madrid și Mbappe încearcă să profite actualul club al fotbalistului, PSG, care l-ar putea convinge pe Kylian să semneze prelungirea contractului.

Oferta colosală pregătită de PSG pentru Kylian Mbappe

Iar oferta lui PSG este colosală: 

  1. dacă Mbappe ar prelungi contractul pe doi ani, ar primi un bonus la semnătură de 80 de milioane de euro și un salariu net de 40 de milioane în primul sezon, iar 50 în al doilea, odată cu plecarea lui Messi.
  2. dacă Mbappe ar prelungi pe 3 ani, ar primi un bonus la semnătură de 130 de milioane de euro și un salariu de 40 de milioane de euro în primul an, 50 în al doilea și al treilea.
  3. dacă ar prelungi pe mai mult de 3 ani, ar primi un bonus la semnătură de 200 de milioane de euro, un salariu de 40 de milioane de euro în primul an, 50 în al doilea și al treilea, iar 60 ulterior.

În fiecare dintre cele 3 situații, Mbappe ar păstra toți banii din sponsorizări. Acesta este asul din mâneca parizienilor. 

TOP 5 goluri înscrise de Kylian Mbappe la PSG

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Previziune îndeplinită » Săpunaru a anticipat fiesta de titlu a „dragonilor” pe terenul rivalei Benfica

A încurcat-o pe Liverpool în lupta la titlu, dar e nemulțumit: „Meritam mai mult, au marcat după o deviere”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
doxin
doxin  •  08 Mai 2022, 17:11
Postat de flosud97 pe 08 Mai 2022, 16:21

Daca alege sa plece la Real Madrid va avea tôt ce doreste, trofee, glorie, Balonul de aur,( bine Asta daca nu intra in cursa Ianis) , dar daca alege sa ramana la QSG atunci va avea doar bani, si va ramane doar unul care la finalul carierei va regreta ça nu a ales sa joace la cel mai mare club Din istoria fotbalului Real Madrid

Ce treaba are Ianis cu articolul asta?

francescoli1974
francescoli1974  •  08 Mai 2022, 16:28

Să rămână la această echipă mică,PSG, înființată în 1970,va castiga de nenumărate ori campionatul Franței și...cam atât (poate și cupa Franței):))

flosud97
flosud97  •  08 Mai 2022, 16:21

Daca alege sa plece la Real Madrid va avea tôt ce doreste, trofee, glorie, Balonul de aur,( bine Asta daca nu intra in cursa Ianis) , dar daca alege sa ramana la QSG atunci va avea doar bani, si va ramane doar unul care la finalul carierei va regreta ça nu a ales sa joace la cel mai mare club Din istoria fotbalului Real Madrid

Vezi toate comentariile (4)
Comentează