INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

CORONAVIRUS / L'Equipe e sigur: „UEFA mută Campionatul European în 2021" » Cât ar costa amânarea

Campionatul European ar putea fi decalat cu un an, în urma unei decizii pe care UEFA o va lua astăzi
Campionatul European ar putea fi decalat cu un an, în urma unei decizii pe care UEFA o va lua astăzi

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 09:44

Două teleconferințe ale UEFA sunt programate astăzi, de la 11:00 cu ligile naționale, cluburile și FIFPro, de la 14:00 cu șefii federațiilor, în care se va decide soarta organizării Campionatului European programat inițial în această vară.

#vafibine Campanie GSP » Peste 130 de vedete din sportul românesc, de la Mutu la Chivu și Cristina Neagu, au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

Astăzi e cea mai importantă ședință a anului. Cea în care UEFA va decide prezentul și viitorul fotbalului european, închis momentan din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit L'Equipe, această reuniune se va împărți în două teleconferințe.

  • Prima va începe la 11:00 (ora României). Când Aleksander Ceferin, președintele forului continental, secretarul său general Theodore Theodoridis și alți directori de la Nyon vor discuta cu reprezentanții ligilor naționale, cluburilor și FIFPro, sindicatul mondial al jucătorilor; 
  • A doua, de la 14:00, cu președinții și secretarii generali ai federațiilor.

UEFA ar cere și ligilor naționale să achite din costul amânării Campionatului European

Cea mai așteptată hotărâre este legată de Euro. Și cotidianul susține că știe care va fi aceasta.

  • Turneul final, programat inițial între 12 iunie și 12 iulie în 12 orașe din 12 țări, va fi mutat anul viitor, în 2021. Astfel, cupele europene și campionatele interne se vor putea încheia în vară. Mai ales ultimele, pentru a putea desemna formațiile calificate pentru viitoarea ediție a Ligii Campionilor și Ligii Europa.

UEFA are și o estimare a costului amânării Euro: între 200 și 300 de milioane de euro. Bani pe care forul continental nu ar vrea să-i achite singur. Ar cere și ligilor naționale să contribuie la această sumă. Mai ales că, încheind sezonul, vor încasa integral banii din drepturile de televizare.

Euro feminin și Euro U21 decalate în 2022

În același timp, anunță L'Equipe, Euro feminin, care ar trebui să se deruleze în 2021, ar urma să fie decalat cu un an, la fel ca Euro U21. Ambele în 2022, profitând de faptul că Mondialul din Qatar se va desfășura iarna.

Meci unic sau Final Four în cupele europene

Pentru Champions și Europa League, care vor fi suspendate până când situația generală se va ameliora, ultimele faze eliminatorii s-ar putea juca în meci unic, pe teren neutru sau, prin tragere la sorți, pe stadionul uneia dintre echipe. Și există variantele unui Final Four sau chiar Final 8 pentru ambele competiții.

Contractele pot fi prelungite cu o lună

În cazul în care competițiile vor pătrunde în luna iulie, va trebui rezolvată și situația jucătorilor aflați la final de contract sau de împrumut. Angajamentele expirând pe 30 iunie. „Într-o asemenea situație, acordurile s-ar putea prelungi în aceleași condiții încă o lună. Ar fi o decizie politică și nu mi se pare imposibilă", a declarat pentru L'Equipe Philippe Piat, președintele FIFPro.

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici. 
     
  2. Champions League și Europa League au fost suspendate. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea tuturor partidelor din Champions League și Europa League care urmau să aibă loc în această săptămână (16-22 martie)
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  5. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  6. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus
     
  7. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  8. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
366730514084299
Radu Badea  •  17 Martie 2020, 20:12

Mută sau amână!...Aşa zis ziarişti!...Hotărâți,vă!

1876378269295230
Dan Bogdan Constantinescu  •  17 Martie 2020, 14:03

Nici ca se putea o pleasca mai mare pentru Romanica. Asa vom avea si noi timp sa terminam stadioanele, linia de tren si altele ca sa nu ne facem (iarasi!...) de cacao.

digei
digei  •  17 Martie 2020, 11:57

Stire "panicarda" pe mai toate siteurile: "Se retrage Gigi Becali din fotbal?" Ohhh, vaaai! Ei si daca se retrage care e problema, un prost mai putin in spatiul public.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează