INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RASISM

La asta s-a ajuns! Yaya Toure a dezvăluit de ce i-a interzis fiului să joace fotbal: „A trebuit să îmi accepte refuzul”

Articol de GSP - Publicat joi, 19 decembrie 2019 20:41

Ivorianul Yaya Toure (36 de ani) i-a interzis fiului Dimitri să joace fotbal din cauza rasismului. 

Toure, cel mai bun fotbalist al Africii în patru rânduri, este un activist recunoscut în lupta contra rasismului. Ivorianul a vorbit despre delicatul subiect într-un interviu acordat lui L'Equipe: „Nu se vor opri aici! Acum trei luni am fost la o conferință pe această temă ținută de Federația italiană. Am discutat cu ei despre tratamentul la care sunt supuși fotbaliști ca Lukaku sau Balotelli. Cred că se pot lua măsuri mai dure, oamenii pot fi educați. Trebuie să încercăm mai mult”. 

Fiul nu are voie la fotbal!

Fiul meu nu e în acest moment fotbalist din cauza rasismului! Sunt extrem de sensibil la asta. E un lucru care nu o să dispară. Fiul meu voia să joace fotbal, visa să devină fotbalist ca mine. I-am zis că nu poate face asta. A trebuit să îmi accepte refuzul. De ce am făcut-o? E evident motivul!”, a spus Toure. 

Yaya Toure ia în calcul și un post la FIFA și UEFA din care să ducă lupta la un alt nivel: „Jucătorii trebuie să fie liberi să se exprime, să nu se simtă amenințați. Categoric iau în calcul un astfel de ipostază din care sa îi ajut”.

Vezi și: 

VIDEO Record senzațional stabilit de Ajax » Performanța, pătată de un atac rasist sub ochii lui Răzvan Marin

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mateiserban
mateiserban  •  20 Decembrie 2019, 09:47

Ce ***! Ei sunt de fapt cei rasisti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează