INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Povestea continuă! Girona o învinge și pe Rayo, cu Rațiu titular, și se desprinde de coloșii Spaniei

Andrei Rațiu, în alb, în meciul de astăzi cu Girona // foto: Guliver/gettyimages
Andrei Rațiu, în alb, în meciul de astăzi cu Girona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 11 noiembrie 2023 17:29 / Actualizat sambata, 11 noiembrie 2023 17:37

Girona a câștigat și cu Rayo Vallecano, la care Andrei Rațiu a fost pe teren 78 de minute, scor 2-1, și continuă parcursul de poveste din acest sezon de La Liga. Catalanii vor încheia etapa pe prima poziție.

Doar Atletico Madrid, în a treia etapă a sezonului, mai câștigase acasă la Rayo Vallecano în acest sezon. Trupa din Vallecas avea și un moral bun la înfruntarea de astăzi, având în vedere că în urmă cu o săptămână a plecat neînvinsă de pe Santiago Bernabeu, 0-0 cu Real Madrid

Chiar și așa, Girona s-a impus și a obținut a cincea victorie consecutivă în campionat, a 11-a per total în acest sezon.

Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep
TURCIA
Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep

Cu Andrei Rațiu titular, Rayo Vallecano a fost învinsă de Girona 

Cu Andrei Rațiu titular pentru a doua etapă la rând, Rayo a deschis scorul rapid, prin Alvaro Garcia, gol în minutul 5, după ce s-a trezit cu mingea la picioare în careul advers, în urma unui ricoșeu norocos.

Egalarea a venit înainte de pauză, minutul 42, când ucraineanul Tsygankov și-a găsit conaționalul, pe Artem Dovbyk, liber în careul advers. Acesta a preluat și a finalizat cu sânge rece.

Golul victoriei a venit în minutul 65 și a fost semnat de Savio, extrema stânga a catalanilor, adversarul direct al lui Rațiu. 

Servit în careul advers, Dovbyk se pregătea să șuteze, moment în care Rațiu a încercat să-l blocheze prin alunecare. Nu a reușit, portarul a respins șutul ucraineanului, dar balonul a ajuns direct la Savio, rămas liber. Acesta a introdus mingea în poarta goală și a adus-o pe Girona în avantaj.

Rayo Vallecano nu a putut egala

Din acel moment, gazdele au alergat după golul egalizator. Au fost aproape în special prin Falcao (minutul 76) și Bebe ('87), dar ambii au ratat. Ocazia celebrului atacant columbian a fost colosală, el nu a reușit să se conecteze cum trebuie cu o centrare care i-a fost, practic, așezată pe cap, la doar 6 metri de poartă!

În urma victoriei, Girona a ajuns la 34 de puncte în 13 meciuri. Chiar dacă Real Madrid va câștiga în această seară cu Valencia, ora 22:00, tot echipa antrenată de Michel va rămâne pe primul loc!

78 de minutea jucat Rațiu astăzi. A fost înlocuit cu Jorge de Frutos, extremă dreapta, pentru un plus în ofensivă

Tot din fotbalul european: 

Pe cine are ca idol senzația din atacul lui Manchester United

Fosta câștigătoare a Europa League schimbă antrenorul pentru a doua oară în acest sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
lapusneanul
lapusneanul  •  11 Noiembrie 2023, 19:00

"se desprinde de coloșii Spaniei "..haha..ce sa vezi, coloșii încă nu au jucat !!!...acum înțeleg de ce nu mai apărea ediția printata !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează