INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Lacăt până în toamnă la Barcelona?! „Camp Nou poate fi vulcan de infecții”

Camp Nou, stadionul Barcelonei // sursă foto: Guliver/gettyimages +33   FOTO
Camp Nou, stadionul Barcelonei // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 05 aprilie 2020 10:46

Alarmă la Barcelona. Epidemiologul Oriol Mijà avertizează ca fanii să rămână interziși pe stadionul campioanei la reînceperea fotbalului până la dispariția pandemiei.

Nimeni nu știe când și cum se va juca fotbal din nou. Sau dacă suporterii vor mai putea asista la meciuri o dată cu reînceperea competițiilor. 

Spania, țara europeană cu cele mai multe persoane infectate cu COVID-19, trage alarma. „Să nu deschideți Camp Nou mai devreme de toamnă!", a avertizat Oriol Mijà, un renumit specialist epidemiolog, care luptă în prima linie cu virusul ucigaș. 

Epidemiologul cere distanțare socială

Intervievat de Radio Rac1 din capitala Catalunyei, medicul cercetător de la spitalul Can Ruti din Badalona a subliniat și că până nu se va descoperi un vaccin sau un tratament eficient împotriva virusului nu se poate risca sănătatea fotbaliștilor și tuturor celor implicați într-un meci:

Trebuie să se păstreze măsurile de distanțare socială, altfel Camp Nou riscă să devină un vulcan de infecții". Arena blaugrana, cu aproape 100.000 de locuri capacitate, va avea numai 22 de jucători în teren la repornirea fotbalului, dar tribune goale multe luni de-atunci încolo, estimează și presa locală.

24.734 de persoane infectateși 2.508 decese s-au înregistrat până aseară în Catalunia

126.168 de cazuri de COVID-19și 11.947 de morți are Spania

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

VIDEO: Cât respectă România carantina de COVID-19? Google a publicat raportul: unde și cât se mișcă românii

Citește mai multe știri despre COVID-19:

Un campion mondial susține o teorie a conspirației dezmințită de specialiști: „E minciună că virusul vine din China”

Gemenii Murphy nu stau pe tușă în timpul pandemiei » Cei doi fotbaliști ajută vârstnicii care nu se pot deplasa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează