INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Surpriză! Boloni s-ar putea întoarce la fostul club după un scenariu identic ! Fanii abia îl așteaptă

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2020 11:16

Ladislau Boloni, antrenorul care tocmai s-a despărțit de Antwerp l-ar înlocui pe Michel Preud'homme la Standard Liege, exact cum s-a întâmplat în 2008. Atunci, a cucerit titlul la primul sezon, părăsind Liège în 2010.

Recent, într-un interviu pentru cotidianul flamand Het Nieuwsblad, Loți Bölöni anunța că nu vrea să se relaxeze după despărțirea de Antwerp. „Încă am energie, poate prea multă", spunea tehnicianul în vârstă de 67 de ani. „Nu mă sperie nimic. Chiar dacă joc pentru titlu, chiar dacă mă lupt să evit retrogradarea. Presiunea este aceeași". Încheia cu o dorință: „Belgia este, mai mult decât Franța, a doua mea casă. Mi-ar plăcea să petrec mai mult timp aici". Este posibil să i se împlinească.

Nu la Cercle Bruges, așa cum s-a vehiculat, ci la Standard Liège, fosta sa echipă, care rămâne fără om pe bancă. După ce Michel Preud'homme s-a decis să plece de la clubul care i-a marcat și cariera de jucător, și cea de antrenor.

85 la sută dintre fani îl vor pe Loți Boloni

În 2008, Bölöni l-a înlocuit tot pe Preud'homme la Liège și a fost campion de la primul sezon, ultimul titlu cucerit de roșii, cu o formație care-i avea pe Witsel, Defour și Mbokani. S-a despărțit de Standard în 2010, dar este posibil să se întoarcă după un deceniu.
Site-ul Voetbal24 scrie despre Loți: „Românul poate fi soluția. Cunoaște clubul și simte că e timpul pentru o nouă provocare". Belgienii au făcut și un sondaj: „Ar putea fi Bölöni succesorul potrivit al lui Preud'homme?". 85 la sută au votat „Da".

Foștii jucători salvează clubul

Puternic afectat financiar de criza declanșată de pandemie, Standard risca să nu primească licența pentru sezonul viitor, caz în care ar fi fost retrogradat în liga a patra. Doi dintre foștii săi jucători importanți au sărit în ajutor. Marouane Fellaini (acum la Shandong Luneng) a împrumutat clubul cu 3 milioane de euro, iar Axel Witsel a cumpărat 45 la sută din acțiunile companiei care deține stadionul "Maurice Dufrasne". 
 

10 titluride campioană a cucerit Standard Liège, ultimul în sezonul 2008-2009, cu Loți Bölöni

L-ar putea ajuta pe Denis Drăguș


Transferat pentru 1,8 milioane de euro vara trecută de la Viitorul, Denis Drăguș a jucat foarte puțin în echipa antrenată de Michel Preud'homme. Care l-a folosit în campionat doar cinci minute în două meciuri. Bölöni l-ar putea ajuta să-și redreseze cariera.

VIDEO. Cum arată un antrenament cu Ladislau Boloni

FOTO. Imagini inedite din întreaga lume în timpul pandemiei de COVID-19

+33 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Valencia e șocată, după declarațiile antrenorului de la Atalanta: „A pus în pericol multe persoane”

La Liga a anunțat programul primelor două etape post-pandemie: când joacă Barcelona și Real Madrid + unde se văd meciurile la TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
kamouniyak
kamouniyak  •  01 Iunie 2020, 18:50

Cand te gandesti ca Boloni putea fi adus la nationala cu plata a in jur de 100.000 de euro catre club iar Mircea Lucescu era liber si noi tot nu i-am pus......

Vezi toate comentariile (1)
Comentează