INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHAMPIONS LEAGUE

Valencia e șocată, după declarațiile antrenorului de la Atalanta: „A pus în pericol multe persoane”

Gian Piero Gasperini este criticat de Valencia // Sursă foto: Getty
Gian Piero Gasperini este criticat de Valencia // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 01 iunie 2020 11:09

Învinsa Atalantei în „optimile” Ligii Campionilor (4-8 la general), Valencia acuză într-un comunicat oficial, prezența antrenorului italian Gian Piero Gasperini la meciul retur în condițiile în care avea simptome de coronavirus.

Dezvăluirile făcute de Gian Piero Gasperini, antrenorul Atalantei, care a recunoscut c-a avut noul coronavirus la returul din 10 martie, de pe „Mestalla", au provocat stupoare la Valencia. 

„Vrem să ne exprimăm public surprinderea pentru că tehnicianul fostei noastre rivale din «optimile» Ligii a mărturisit că, atât în preziua, cât și în ziua jocului, era în cunoștință de cauză, cel puțin în privința lui, de prezența simptomelor compatibile cu coronavirus. N-a luat măsurile de prevenție, punând în pericol numeroase persoane în timpul deplasării și sejurului la Valencia!", acuză clubul spaniol.

Gian Piero Gasperini, antrenor Atalanta: „Starea mea era teribilă"

După dubla manșă (pierdută cu 4-8 la general), zece fotbaliști ai „liliecilor" și 15 angajați au ieșit pozitivi la teste, „deși partida s-a jucat cu porțile închise și s-au luat măsuri foarte stricte pentru a evita răspândirii bolii chiar în prezența unor persoane venite dintr-o zonă cu risc mare". 

Gasperini declarase în Gazzetta dello Sport: „În după-amiaza întâlnirii, m-am simțit și mai rău. Dacă priviți imaginile, veți observa că nu arătam bine pe bancă. N-aveam febră, dar starea mea era teribilă. Încercam să nu mai fiu atât de stresat, însă chiar mi-era teamă. M-am gândit că aș putea muri".

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

La Liga a anunțat programul primelor două etape post-pandemie: când joacă Barcelona și Real Madrid + unde se văd meciurile la TV

Analiza lui Nicolae Stanciu » Cehia vs. România: „E peste Liga 1”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează