INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LEGE

Liber la bere pe stadioane? Guvernul și-a dat acordul, Poliția se revoltă: „O nebunie!”

Guvernul britanic este de acord cu revizuirea unei legi în vigoare din 1985, potrivit căreia nu se permite consumul băuturilor alcoolice pe stadioanele de fotbal / Sursă foto: Imago Images
Guvernul britanic este de acord cu revizuirea unei legi în vigoare din 1985, potrivit căreia nu se permite consumul băuturilor alcoolice pe stadioanele de fotbal / Sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 aprilie 2022 11:00 / Actualizat vineri, 29 aprilie 2022 11:41

Guvernul britanic este de acord cu revizuirea unei legi în vigoare din 1985, potrivit căreia nu se permite consumul băuturilor alcoolice pe stadioanele de fotbal. 

Un raport al English Football League susține că se pierd în prezent două lire sterline pentru fiecare fan, iar un club din Premier League e păgubit într-un sezon cu 30 de milioane din cauza interdicției! 

Poliția contestă eventuala decizie, considerând-o „o nebunie” în condițiile înmulțirii actelor de violență pe arene.

FRF spunea în 2019 că vrea bere pe stadioane. La fel și Mihai Rotaru!

Consumul de alcool în incinta stadioanelor e interzis și în România

În 2019, Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, susținea această cauză.

„Mi se pare o mare prostie, merg în toate stadioanele din Europa și văd că se bea o bere ușor alcoolizată, că d-aia vine omul la spectacol, să mai bea o bere, să mai mânânce un sendviș, să mai stea de vorbă. FRF a avut această inițiativă. Avem inițiativa de cinci ani, tot încercăm, dar nici nu știi unde să pui dosarul că s-a schimbat ministrul”, afirma Vochin

Tot în 2019, șase parlamentari PNL au inițiat un proiect de lege prin care suporterii să poată consuma bere pe arenele din România. Ideea a rămas la stadiul de propunere.

Mihai Rotaru: „Ar trebui să fie permisă vânzarea băuturilor slab alcoolizate pe stadion”

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a fost primul finanțator din Liga 1 care a cerut ca berea cu alcool să poată fi comercializată pe stadioanele din România.

„Este vorba despre o modificarea Legii 4, Legea lui Mitică. Aici noi susținem că ar trebui să fie permisă vânzarea băuturilor slab alcoolizate pe stadion, berea cu 5 la sută alcool”, spunea Rotaru în martie, la emisiunea „Digi Sport Special”. 

Comercializarea băuturilor alcoolice în incinta stadioanelor ar putea reprezenta însă o măsură riscantă pe stadioanele din România, unde tot mai des asistăm la violențe, incidente agresive, xenofobie sau rasism.

VIDEO Viorel Hizo, poveste colosală cu Wesley: „62 de beri? I-am și zis: «De când ai venit tu în Vaslui, nu mai e nici bere Corona și nici lămâie!»”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO + FOTO Ronaldo și De Gea au ținut campioana Europei în șah, dar United își ia adio de la Liga Campionilor

De la Robert Lewandowksi la un atacant care a înscris doar 3 goluri în ultimii 3 ani » Soluție uluitoare găsită de Bayern Munchen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  29 Aprilie 2022, 22:25

O timpenie care poate duce la dezastre. Berea 5% e slab alcoolizata ? In Suedia este bere de 1,8% - eventual din asta sa vinda daca chiar e musai !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează